DVD edice – Všechny polohy lásky

Pod hlavičkou DVD edice se ve čtvrtek 1. října 2009 za 49,- Kč objevil nejen poslední disk oznámený v minulém měsíci, ale také první z těch, které byly plánovány právě na říjen. Jedná se o film Všechny polohy lásky, který vypráví příběh o rodinných a partnerských vztazích, lásce, sexu a nenávisti.

Jorge chce odejít od svého otce, ale osud zamíchal karty trochu jinak. Zdědil po něm pozici vrátného poté, co prodělal infarkt. Otec už není schopen se o sebe dál starat, a tak spadá na Jorgeho nesnadný úkol. Práce vrátného rozhodně není jeho vysněná. Snaží se bojovat proti zdánlivě beznadějné budoucnosti a přes všechny nástrahy se snaží studovat i pracovat zároveň. Hlavním smyslem života se stává najít si důstojné zaměstnání.

 

 

Neúspěšné hledání, ve kterém mu rozhodně nepomáhá skutečnost, že je jeho bratr Antonio za mřížemi, ho ničí a snaží se bojovat se svým osudem. Avšak díky Antoniovi pozná Paulu, která je trýzněna ostatními vězeňkyněmi. Žena chce vysvobození a prosí Jorgeho, aby ji oplodnil. Tomu všemu přihlíží Israel, jeho nejlepší přítel, který řeší problémy se svou vlastní identitou.

 

 

Můžeme být svědky velice zajímavého snímku, který vyhrál například cenu za nejlepší režii v Goya Award. Tento svěží a zároveň velmi pravdivý film začínajícího režiséra má zprostředkovávat barvu tmavě modrou, skoro černou. Barvu, která nám připomíná, že se pleteme, že věci mají poněkud jiné barvy, než se zdá na první pohled. Snímek s originálním názvem Tmavěmodrýskoročerný je událostí roku španělské produkce, o čemž nakonec svědčí i zahraniční úspěch.

 

 

Divákům se líbí, mezi 70 až 80 procenty:

 

Velmi netradiční, místy vtipný a trochu zvláštní snímek, který má ale osobité kouzlo, výborné herce a zpracování.

Žánr: Drama / Romantický / Erotický

Země původu: Španělsko

Rok vzniku: 2006

Délka: 105 minut

Původní název: Azuloscurocasinegro

Světová premiéra: 24. března 2006 – Španělsko (Málaga Film Festival)

Premiéra v kinech ČR: 21. ledna 2009

Režie: Daniel Sánchez Arévalo

Scénář: Daniel Sánchez Arévalo

Produkce: José Antonio Félez

Hudba: Pascal Gaigne

Kamera: Juan Carlos Gómez

Společnost: Canal+ España / Televisión Española / Tesela Producciones Cinematográficas

Natáčeno: Madrid, Španělsko

Hrají: Quim Gutiérrez (Jorge), Marta Etura (Paula), Antonio de la Torre (Antonio), Héctor Colomé (Andrés), Raúl Arévalo (Israel), Eva Pallarés (Natalia), Manuel Morón (Fernando), Ana Wagener (Ana), Roberto Enríquez (Roberto), Natalia Mateo (úřednice), Alba Gárate (Alba), Marta Aled (pracovnice v bance), Carmen Arévalo, Joaquín Notario, Esther Ortega, Fernando Lage, Alex O’Dogherty, Daniel Muriel (Gonzalo), Julián Villagrán (Emilio), Teresa Soria (Interna), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 španělsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný

Bonus: