Atypfilm – Crazy gang a záhada stříbrného dolu

Atypfilm se tentokrát rozhoupal rychle a podle již zveřejněného plánu nás ve středu 7. října 2009 čekají další eskapády party skandinávců v příběhu Crazy gang a záhada stříbrného dolu za 59,- Kč.

Egon Olsen a jeho dva nejlepší kamarádi Benny a Kjell jsou partička kluků, kteří se nebojí žádného dobrodružství. Když se v jejich městečku ztratí korunovační klenoty, které mají nesmírnou hodnotu, Egon a jeho parta se rozhodnou klenoty zachránit. Kluci se vydávají po stopách zločinců, které je dovedou až do města Kongsberg a do blízkých královských stříbrných dolů. Když se však ke zlodějům klenot začnou přibližovat, zjistí, že nejsou jediní, kdo se do dolu vydal. Podaří se Egonově partě získat ukradené klenoty a uniknout nebezpečným zločincům a policii, kteří jim jsou v patách?

 

Nějak se mi zdá, že i když zůstal tvůrčí tým stejný, tak naopak v hereckém obsazení nezůstal kámen na kameni.

 

Žánr: Rodinný / Komedie

Země původu: Norsko

Rok vzniku: 2007

Délka: 91 minut

Původní název: Olsenbanden Jr. Sølvgruvens hemmelighet

Světová premiéra: 2. února 2007 – Norsko

Premiéra v kinech ČR: 23. dubna 2009

Režie: Arne Lindtner Næss

Scénář: Arne Lindtner Næss

Produkce: Roy Anderson, Nils Ketil Andresen, Rune H. Trondsen

Hudba: Bent Fabricius-Bjerre

Kamera: Kjell Vassdal

Společnost: Nordisk Film

Natáčeno: Kongsberg, Norsko

 

 

 

Hrají: Ola Isaac Høgåsen Mæhlen (Egon), Robert Opsahl (Kjell), Ole Martin Wølner (Benny), Jakob Beranek Hvattum (Dynamitt-Harry), Maren Eikli Hjorth (Valborg), Ole Martin Synnes (Herman), Daniel Damvall (Biffen), Sindre Tveiten (Johnny), Jacob Vigeland (Knut), Thomas Stenerud (Preben von Klem), Jan Grønli (Maximillian von Klem), Iren Reppen (Monica von Klem), Elisabeth Moberg (Gjertrud Sørensen), Andres Hatlo (Hermansen), Johannes Joner (Holm), Kari Ann Grønsund (Gudrun), Trond Brænne (Bestefar), Thor Michael Aamodt (Syvertsen), a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 norsky, česky  

Titulky: česky  

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)  

Bonus: žádný