KaB Music – Pan účetní opět zasahuje

Všichni, kterým minulý týden udělal disk od KaB Music radost, mohou v pátek 9. října 2009 za 49,- Kč opět vyrazit a shánět další titul edice Ráj DVD Pan účetní opět zasahuje. Pravá italská komedie, poslední z deseti veselých příběhů pana účetního. Svět bez Fantozziho není, co býval, a tak se musí v další části bláznivé italské komedie pan účetní vrátit jako zdařilý klon.

Lidstvo stojí na prahu třetího tisíciletí, všechno se mění, ale některým se stýská spíš po světě, takovém, jaký byl dřív. Například vévoda Balabam, generální ředitel a majitel firmy, kde dříve pracoval nebožtík Ugo Fantozzi, je nešťastný z toho, že zaměstnanci již nemají takový respekt před svými šéfy jako kdysi, ba dokonce, že se on sám k nim musí chovat slušně a stýská se mu po časech, kdy mohl své lidi ponižovat a vykořisťovat.

 

Stýská se mu zejména po Fantozzim, který byl přímo vzorem úslužného a snaživého úředníka. Naštěstí je tu věda, která dala lidem nové, dříve netušené možnosti a jednou z nich je klonování. A právě výzkumy genetického klonování se čirou náhodou Balabamova firma zabývá. Vedení firmy tedy požádá Fantozziho vdovu Pinu o pramínek vlasů po zesnulém manželovi a pokusí se pana účetního naklonovat.

 

Experiment se zdaří a vytoužený účetní Fantozzi je opět tady. Úslužnější a zdvořilejší než dříve se vrhne znovu do práce a slouží šéfovi například jako ochotná rohožka. A s ním pochopitelně přicházejí také nové maléry, které ho potkávají na každém kroku, ať už je uvržen do role vychovatele šéfova syna, nebo propadne sázení a musí předstírat, že vyhrál hromadu peněz, nebo jsou při oslavě Silvestra i s manželkou omylem považováni za albánské uprchlíky a deportování zpět do Albánie a jako by to nestačilo, zamiluje se jeho šeredná vnučka do podlého striptéra.

 

Pokud už minule byli diváci na rozpacích, pak je to tentokrát ještě znatelnější:

 

U původních Malérů pana účetního jsem se smál od začátku do konce. Jenže Villaggio je teď uslintaný, dýchavičný, starý, tlustý, nechutný slizoun. Podobným směrem se vyvinula i tato série. Do tohohle už neměl vůbec lézt.

Zadní strana 

Žánr: Komedie

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1999

Délka: 94 minut

Původní název: Fantozzi 2000 – la clonazione

Světová premiéra: 23. prosince 1999 – Itálie

Premiéra v kinech ČR: 21. ledna 2009

Režie: Domenico Saverni

Scénář: Alessandro Bencivenni, Domenico Saverni

Produkce: Vittorio Cecchi Gori, Roberto Giussani, Fulvio Lucisano

Hudba: Fabio Frizzi

Kamera: Marco Onorato

Společnost: C.G.G. Group Fin. Ma. Vi. S.r.l. / Italian International Film

Natáčeno: Řím, Itálie

Hrají: Paolo Villaggio (účetní Ugo Fantozzi), Milena Vukotic (Pina Fantozziová), Anna Mazzamauro (slečna Silvaniová), Paolo Paoloni (megaprezident vévoda G. M. Balabam), Dodi Conti (Ughina), Stefano Masciarelli (impresário Centocelle Nightmare), Mirta Pepe (komisař), Irma Capece Minutolo (komtesa Serbelloni Mazzanti Viendalmare), Aldo Ralli (vědec), Evelina Gori (matka komtesy Madre Serbelloni Mazzanti Viendalmare), Centocelle Nightmera, Lenka Lanci, Guido Nicheli, Sergio Forconi, Claudio Ricci (Adalberto Maira Balabam), Lorenzo Vizzini, Jacopo Sarno, Simone Ascani, Claudio Alfonsi, Stefano Antonucci, a další

V českém znění – Stanislav Fišer, Milena Steinmasslová, Zuzana Skalická, Petr Štěpánek, Jan Přeučil, Regina Řandová, Hana Středová, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: biografie, filmografie herců a tvůrců, z naší nabídky