DVD Hit – Hooligans

Tenhle film už kdysi vyšel jako příloha časopisu Home Cinema, který dávno odvál čas. DVD Hit v týdnu od pondělí 12. října 2009 plánoval na pulty za 49,- Kč film Hooligans. Disk vyšel ve čtvrtek 15. října 2009. S tímhle názvem lez dohledat filmů plno, v tomto případě se originál jmenuje The Football Factory a nehraje v něm Elijah Wood. Co jiného můžete v neděli dělat, než někomu rozbít hubu.

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné, pro co žije, jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogy a občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život.

 

 

Založeno na nejprodávanější novele Johna Kinga, film ve stylu Trainspotting a Human Traffic.

 

 

Opět výpůjčka diváckých komentářů:

 

Lidi, kteří jsou schopni se povraždit jen proto, že "zmrdi" fandí jinému klubu než "mamrdi", nikdy nepochopím a skrze filosofii "o víkendu chlast, nahodilý sex, něco do rypáku, někomu rozbít držku, to stojí za to" se k půvabům fotbalu propracuji jen velmi těžko. Nicméně to, že film nesoudí, ale ani neoslavuje, jen předkládá a "diváku, smaž se v tom, jak umíš", se mi líbí.

 

 

Věrný popis běžného (i víkendového) života jednoho z fanoušků Chelsea – nudná práce, chlastání, koks, píchání, a v sobotu rvačka. Je to bez příkras, bez vyzdvihování nebo naopak moralizování. Jak už to u anglických filmů bývá, nechybí výborná hudba (Chemical bros., Primal Scream, ale i třeba David Guetta) a místy hodně cynický humor.

 

Výběr kapitol

Žánr: Drama / Krimi

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2004

Délka: 87 minut

Původní název: The Footbal Factory

Světová premiéra: 13. května 2004 – Francie (Cannes Film Market)

Režie: Nick Love

Námět: John King

Scénář: Nick Love

Produkce: Jack Armstrong, Robert Blagojevic, Frank Harper, Jamie Macdermott, Allan Niblo, Stephen North, Rupert Preston, James Richardson

Hudba: Ivor Guest

Kamera: Damian Bromley

Střih: Stuart Gazard

Kostýmy: Jayne Gregory

Společnost: Vertigo Films – Rockstar Games Production

Natáčeno: Londýn, Velká Británie

 

Menu DVD 

 

Hrají: Danny Dyer (Tommy Johnson), Frank Harper (Billy Bright), Tamer Hassan (Fred), Roland Manookian (Zeberdee), Neil Maskell (Rod), Dudley Sutton (Bill Farrell), Jamie Foreman (Cabbie), Tony Denham (Harris), Calum McNab (Raff), John Junkin (Albert Moss), Sophie Linfield (Tamara), Kara Tointon (Shie), Michele Hallak (Shian), Daniel Naylor (Terry), Alison Egan (Barbara), Adam Bolton (Adam), Philip Dunbar (soudce), a další

 

Nastavení zvuku a titulků

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: trailery, nepoužité scény, alternativní začátek, fotogalerie, z naší nabídky

 

Dostupné bonusy