Reflex – Mocné síly planety Země – 1. Sopky

Milovníci dokumentů věnovaných naší planetě a živlům budou mít opět šanci, na pulty přichází další vysoce hodnocená série z dílny BBC. Blesk ohlásil od čtvrtka 15. října 2009 vydávání cyklu Mocné síly planety Země, prvním DVD za 49,- Kč budou Sopky. Celý seriál bylo možno sledovat na obrazovce ČT od července do září tohoto roku. Vydavatelské domy nám v přehled dělají trochu nepořádek, cyklus byl sice inzerován v Blesku, ale na obálce je uvedeno, že je podporován týdeníkem Reflex (jak je ostatně u čtvrtečních dokumentů BBC obvyklé).

Naše planeta, její fungování, a jedinečnost, díky níž mohl vzniknout život na Zemi. Nový spektakulární koprodukční projekt BBC.

 

 

Planeta Země, úchvatný, neustále se měnící svět plný zázraků přírody. Nejsou to však jen krásy, které ji činí tak podivuhodnou. Působí tady též mocné přírodní síly, které z ní učinily jedinečnou planetu naší sluneční soustavy – a umožnily jí stát se kolébkou života.

 

 

 

V této epizodě našeho seriálu budeme hovořit o sopkách a vulkanické činnosti. Jsou součástí globálního systému, který nepřetržitě mění tvář našeho světa. Sopky způsobily nejzásadnější evoluční skok v historii Země a pomáhají udržet naši planetu obyvatelnou.

 

Země je jedinečným světem plným každodenních zázraků přírody. Vedle podivuhodných krás jsou to především mocné přírodní síly, které stvořily tuto výjimečnou planetu a umožnily jí být kolébkou života. Podívejte se na tuto úžasnou sérii, která vám odhalí zásadní procesy ovlivňující podobu našeho světa. Sopky. Životu nebezpečné? Většina sopek má špatnou reputaci a je pokládána za nebezpečné. Ve skutečnosti je jejich činnost jednou z nejdůležitějších sil, které se podílely na charakteru Země, jak ji známe dnes. Při poznávání lávového jezera a jeskyní se dozvíte, jak teplo uvolňované vulkanickou činností zasahuje nejzákladnější procesy v přírodě. 

Žánr: Dokument

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2007

Délka: každý díl cca 50 minut

Původní název: The Earth: Power of the Planet – Volcano

Světová premiéra: 20. listopadu 2007

Režie: Paul Olding

Hudba: Ty Unwin

Společnost: British Broadcasting Corporation / National Geographic Channel / Zweites Deutsches Fernsehen

Hrají: Iain Stewart, a další

Údaje o DVD:

 

Délka: 50:21

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný