Blesk – Jack Hunter: Ztracený poklad Ugaritů

Tak nám do nabídky v pondělí 19. října 2009 díky Blesku přibude za 49,- Kč další televizní seriál. Mělo by vyjít DVD Jack Hunter: Ztracený poklad Ugaritů. Honba za starověkým pokladem. Totální vykrádačka Indyho a to včetně oblečení. Na imdb.com alespoň průměrných 5,2 z 10, ale na CSFD „celých“ 21%.

Ugarit bylo starověké město, nyní zaplavené písky Sýrie. Podle legend se v něm nachází pohádkový poklad, zvaný Nebeská hvězda, který místní lidé ukryli před Egypťany.

Archeolog a dobrodruh Jack Hunter se vydává ho hledat poté, co byl zavražděn profesor Frederick Shaffer, který legendě věřil. Jack je jedním z mála archeologů, kteří jsou schopni číst ugaritské písmo. Na poklad sice nevěří, ale profesor měl stopu, dokazující existenci pokladu.

Jack se v Sýrii seznámí s Nadiou Ramadanovou, která pracuje pro místní ministerstvo archeologie. Ta si o něm myslí, že je jen vykradačem hrobů, proto ho spolu s kolegou Tariqem doprovází. Důkazy hovoří o tom, že poklad je skutečný a tak se ho pokoušejí najít. Jack ale není zdaleka sám, kdo po pokladu touží, a tak jej čekají perné chvíle!

Žánr: Dobrodružný / TV seriál

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 94 minut

Původní název: Jack Hunter And The Lost Treasure Of Ugarit

Světová premiéra: 23. prosince 2008 – USA (sezona 1, epizoda 1)

Režie: Terry Cunningham

Námět: George Shamieh, Steve Jones

Scénář: Kevin Moore, Michael Palmieri, Steven Jones

Produkce: Ali Akdeniz, Jeffrey Girard, William McAbian, Funda Odemis, Chevonne O’Shaughnessy, Erhan Ozogul, Frank R. Gardner, George Shamieh, Osama Bastaki

Hudba: Jamie Christopherson

Kamera: John P. Tarver

Střih: Daniel Duncan, Brett Hedlund, Josh Muscatine, Jack Tucker

Kostýmy: Esra Bayram, Funda Buyuktunalioglu

Společnost: American Cinema International / Oasis Entertainment / Anka Film

Hrají: Ivan Sergei (Jack Hunter), Joanne Kelly (Nadia Ramadanová), Thure Riefenstein (Albert Littmann), Susan Ward (Liz), Mario Naim Bassil (Tariq Khaliff), Sean Lawlor (profesor Frederick Shaffer), Muhammed Cangören (Ali), Hakan Silahsizoglu (Hakim), Birol Tarkan Yildiz (Berndt), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: žádný