Vapet dětem – Kůň pro Winky 2

Vapet v sobotu 31. října 2009 v ediční řadě Dětem naváže na nedávno vydaný titul a za 48,- Kč bude v nabídce Kůň pro Winky 2.

Svatý Mikuláš se vrátil zpátky do Španělska. Než se do roka znovu objeví, holčička Winky se má postarat o jeho koně Ameriga. Chodí ho krmit a kartáčovat, zkrátka dělá všechny věci, které jsou potřeba, aby se měl kůň dobře. Zatím se učí jezdit na poníkovi jménem Naf-Naf a tetička Cor a strýček Siem jí vysvětlují vše, co sami znají o chovu koní. Winky miluje jízdu na Naf-Nafovi, ale touží projet se na Amerigovi.

 

 

Strýc a teta jí to však nechtějí dovolit a tvrdí, že kůň je příliš velký. Winky se s tím nedokáže smířit. Doma ji čeká překvapení – její maminka čeká miminko. Myšlenka na malou sestřičku nebo bratříčka se Winky líbí, ale má z toho také trochu divný pocit.

 

 

Věci se ještě více zkomplikují, když její maminku kvůli vysokému tlaku hospitalizují. Winky se zdá, že ji všichni opustili, ale naštěstí je tu Amerigo. Jednoho dne sebere Winky všechnu odvahu a na Mikulášově koni se i přes zákaz sveze. Jenže ho neuhlídá a kůň uteče. Winky teď musí udělat všechno pro to, aby ho co nejdříve našla.

 

Žánr: Rodinný

Země původu: Nizozemí / Belgie

Rok vzniku: 2007

Délka: 80 minut

Původní název: Waar is het paard van Sinterklaas?

Světová premiéra: 30. září 2007 – Nizozemí (Nederlands Film Festival)

Režie: Mischa Kamp

Scénář: Tamara Bos

Produkce: Burny Bos, Kim Klaase, Michiel de Rooij, Sabine Veenendaal

Hudba: Johan Hoogewijs

Kamera: Jasper Wolf

Společnost: Bos Bros. Film & TV Productions

Hrají: Ebbie Tam (Winky Wong), Aaron Wan (otec Winky), Hanyi Han (matka Winky), Jan Decleir (strýc Siem), Betty Schuurman (teta Cor), Mamoun Elyounoussi (Samir), Sallie Harmsen (Sofie), Peter Bolhuis (otec Sofie), Anneke Blok (Juf Sigrid), Robbert Blokland, Eric van der Donk, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 holandsky, česky, slovensky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný