Vapet dětem – Kůň pro Winky

Vapet v sobotu 10. října 2009 v ediční řadě Dětem střídá účinkující zvířata a za 48,- Kč bude v nabídce Kůň pro Winky. Splní se velké přání malé holčičky?

Když se šestiletá Winky Wong přestěhuje z Číny do Nizozemí, musí se naučit spoustu nových věcí. Rodiče si otevřeli restauraci a Winky se sice v nové zemi líbí, ale má zprvu problémy zapadnout do školního kolektivu. Mezi spolužáky ale brzy zapadne a najde si dobrou kamarádku. Navíc jednoho dne potká nádherného černého poníka a zjistí, že v něm poznala nejlepšího přítele.

 

 

Winky se seznámí s paní Corou a panem Siemem, kteří mají farmu a v ní krásné koně. Blíží se Mikuláš a děti se ve škole učí, že nosí dárky, které si děti přejí. Winky má hned jasno, moc by si moc přála koně. A když se 5. prosince před domem objeví kůň, je Winky nadšená. Ovšem kůň patří svatému Mikuláši – nebo snad strýčku Siemovi?

 

 

Film je laskavým příběhem o lásce, přistěhovalectví a o schopnosti kompromisu a mihnou se v něm mimo jiné bujaré oslavy prvních vánočních svátků v nové zemi. Kouzlo snímku je umocněno tím, že problémy přistěhovalců sledujeme zvědavýma dětskýma očima. Tento radostný a povznášející příběh v nás vzbudí naději a zdání, že Vánoce jsou za dveřmi.

 

Žánr: Drama / Rodinný

Země původu: Belgie / Nizozemí

Rok vzniku: 2005

Délka: 91 minut

Původní název: Het Paard van Sinterklaas

Světová premiéra: 12. října 2005 – Nizozemí

Režie: Mischa Kamp

Scénář: Tamara Bos

Produkce: Burny Bos, Hilde De Laere, Kim Klaase, Michiel de Rooij, Sabine Veenendaal

Hudba: Johan Hoogewijs

Kamera: Lennert Hillege

Společnost: Bos Bros. Film & TV Productions / MMG Film & TV Production

Hrají: Ebbie Tam (Winky Wong), Aaron Wan (otec Winky), Hanyi Han (matka Winky), Jan Decleir (strýc Siem & Santa Klaus), Betty Schuurman (teta Cor), Mamoun Elyounoussi (Samir), Sallie Harmsen (Sofie), Peter Bolhuis (otec Sofie), Anneke Blok (Juf Sigrid), Nori de Winter (Maaike), Katrien Pijnenborg (matka Maaike), Guus Hoogeboom (bratr Maaike), Niels Verkooyen (Nils), Thijs de Vries (Cas), Lorentz Teufer (Joris), Ezra Kolderhof (Frederick), Albertine de Kanter (matka Fredericka), a další

České znění vyrobila Česká televize v roce 2007: Viktorie Taberyová, Veronika Gajerová, Ivan Jiřík, Petr Pelzer, Lucie Kušnírová, Pavla Rychlá, Daniel Margolius, Zuzana Schulzová, David Štěpán

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 holandsky, česky, slovensky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle Pavla M. je ovšem obraz 16:9 – 1,85:1)

Bonus: žádný