Filmhouse/Deník – Vinnetou – Rudý gentleman

A opět tu máme další díl z opakované série Hrdinové Divokého Západu přicházejí v podání společnosti Filmhouse a Deníku. V úterý 20. října 2009 se na pultech znovu objeví Vinnetou – Rudý gentleman za 50,- Kč

Jako obvykle, o filmu jsme podrobně informovali minule, nyní zase jen převzatý popis děje:

 

Vinnetou zachrání dceru náčelníka Assiniboinů Ribannu z drápů medvěda. Ribannin otec, náčelník Tah-Ša-Tunga, splní Vinnetouovi přání a propustí poručíka Merrila a jeho kamarády, které předtím zajal. Ti pak vidí, jak bandité vyvraždili celou vesnici Ponků.

 

Menu DVD

 

Castlepool se setkává s Old Shatterhandem a jedou společně do New Venanga. Old Shatterhand se dostává do sporu s dělníky a poté i s jejich šéfem Forresterem. Jeden Ponka, který přežil útok banditů, vše sleduje a New Venango zapálí. Old Shatterhandovi a Castlepoolovi se podaří uniknout a setkávají se s Vinnetouem. Bratři jedou k Assiniboinům a Castlepool i přes varování zpět do New Venanga, kde je opět zajat Forresterem.

 

Výběr kapitol 

 

Vinnetou si chce vzít Ribannu za ženu. Náčelníci všech kmenů se sejdou v pevnosti Niobrara, kde jednají o míru. Ten je však uzavřen teprve tehdy, když Merril požádá náčelníka Tah-Ša- Tungu o Ribanninu ruku. Vinnetou s Old Shatterhandem odjíždí do New Venanga, kde najdou a vysvobodí Castlepoola. Ten jim sdělí, že Forrester odjel k Šedému kaňonu. Tam vyvraždí kolonu bělochů a nastraží vše tak, aby to vypadalo, že vše udělali indiáni a porušili dohodu.

 

Nastavení zvuku a titulků

 

Merril s Ribannou vedou ženy a děti k úkrytu v jeskyni. Forrester je zajme. Vinnetouovi se podaří všechny vysvobodit. Forrester se snaží utéct jeskynním otvorem, ale indiáni na něj nahoře čekají a zabijí ho.

Bonusy