North Video – Ašoka

Dalším v tisku hlášeným titulem North Video má být ve středu 21. října 2009 historické drama na bollywoodský způsob Ašoka za 49,- Kč. Ve druhém století před Kristem vládl celé Indii mocný a slavný vládce.

Ale než se jím stal, mladý princ Ašoka opustil své království a vydal se hledat lásku, štěstí a dobrodružství do sousední provincie. Jednoho dne se zamiluje do krásné dívky, princezny Kaurwaki a zanedlouho je svatba. Ašoka se později rozhodne na nějaký čas odjet za matkou, ale osud si s ním krutě pohraje. Mladík se doslechne, že byla zavražděna. Zatvrdí své srdce a celá země pocítí pevnou vůli a nelítostnou ruku válečníka.

 

 

Podle znaleckých diváckých komentářů rozporuplný film:

 

První film pod produkční záštitou samotného Shahrukh Khana byl komerčním propadákem. Velmi rozpačitý a režijně ne zcela zvládnutý pokus o velkolepý historický epos. Hodně vágní zacházení s filmovým místem, časem i charaktery, o choreografiích soubojů či nijaké kameře nemluvě. Tři skromné tanečky, jedna pořádnější bitva. Jediné, co film trochu zachraňuje, je druhá, výrazně temnější polovina.

 

 

Deset minut po začátku jsem chtěl, aby to co nejrychleji skončilo; deset minut před koncem jsem si přál, aby to pokračovalo minimálně další tři hodiny. Santosh Sivan zpočátku zmatkaří a trumfy začne vytahovat až v závěru.

 

Žánr: Drama / Akční / Romantický

Země původu: Indie

Rok vzniku: 2001

Délka: 152 minut

Původní název: Asoka / Ashoka the Great

Světová premiéra: 13. září 2001 – Kanada (Toronto Film Festival)

Režie: Santosh Sivan

Scénář: Saket Chaudhary, Santosh Sivan, Abbas Tyrewala

Produkce: Mark Burton, Juhi Chawla, Sanjiv Chawla, Shahrukh Khan

Hudba: Sandeep Chowta, Anu Malik

Kamera: Santosh Sivan

Efekty: Sabu Cyril

Střih: A. Sreekar Prasad

Kostýmy: Manish Malhotra, Anu Vardhan

Společnost: Arclightz and Films Pvt. Ltd. / Dreamz Unlimited

 

 

 

Natáčeno: Film City, Goregaon, Mumbai, Maharashtra, Indie / R. K. Studios, Chembur, Mumbai, Maharashtra, Indie / Mehboob Studios, Mumbai, Maharashtra, Indie / Pachmahri, Madhya Pradesh, Indie / Maheshwar, Madhya Pradesh, Indie / Jabalpur, Madhya Pradesh, Indie / Konark, Orissa, Indie / Bhubaneshwar, Orissa, Indie / Igatpuri, Nasik, Maharashtra, Indie / Samod, Rajasthan, Indie / Alleppey, Alappuzha District, Kerala, Indie / Filmistan Studios, Mumbai, Maharashtra, Indie

Hrají: Shahrukh Khan (Ašoka), Kareena Kapoor (Kaurwaki), Danny Denzongpa (Virat), Rahul Dev (Bheema), Hrishitaa Bhatt (Devi), Gerson Da Cunha (král Bindusara), Sooraj Balaji (princ Aryan), Ajit Kumar (Susima), Shilpa Mehta (královna, Susimina matka), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (ořez z 2,35:1)!!!

Bonus: z naší nabídky, novinky pro nejmenší