Urania – Legenda jménem Bruce Lee – Cesta za slávou – 1. část

Tak jako pravidelně vydavatelství Urania i tento týden bez ohlášení nabídlo levně další titul z katalogu. Ve středu 21. října 2009 se jím stalo za 49,- Kč DVD s názvem Legenda jménem Bruce Lee – Cesta za slávou 1. část.

 

Píše se rok 1940. V San Franciscu se narodil chlapec, který se měl jednou provždy stát legendou kung-fu.

 

 

 

Když se po dětství a dospívání v Hongkongu ocitá bez prostředků zpět v USA, netuší nikdo z pozdějších žáků jeho školy bojových umění, že se z jejich dokonalého učitele jménem Bruce Lee (Kwok-Kwan Chan – Kung-fu mela, Shaolin fotbal) stane jednou i nesmrtelná hvězda filmového plátna.

 

Toto je první část příběhu vyprávějící pravdivě cestu Bruce Leeho za slávou.

 

 

Bruce Lee je považován za mistra čínského kung-fu. Právě on, jakožto jediný Číňan, se kdysi dostal na seznam největších hrdinů a idolů 20. století časopisu Time. Brucův 32 let trvající život byl sice krátký, ale zato oslnivý. Spolu s popularitou jeho filmů o bojových uměních se čínské kung-fu stalo známým po celém světě. Po několika filmech o jeho životě natočili roku 2008 čínští filmaři životopisný seriál věnovaný tomuto mistru bojových umění. Podle imdb.com se jedná o 50 epizod, odvysílaných v čínské televizi v dubnu 2008.

 

Z tohoto seriálu vznikla dvoudílná (Legenda jménem Bruce Lee – Cesta za slávou + Legenda jménem Bruce Lee – Ocelová pěst) velkolepá podívaná, pravdivě vypravující cestu Bruce Leeho za slávou, oslava člověka, který ukázkou svých fyzických schopností přivedl k bojovým uměním milióny lidí na celé planetě.

 

Obrazovka z DVD

 

Diváci jsou poněkud rozpačití, někteří srovnávají způsob natočení s běžnou lacinou telenovelou, zatímco jiní hodnotí velmi kladně podrobné zpracování.

 

Mám obavu, aby se nedodržela, kdy některé vydávané série skončily bez posledního dílu (asi má vydavatel předpoklad, že když si někdo koupí tři díly Traktor Tom levně, tak si poslední koupí klidně i za původní cenu). Podle obalu si navazující Ocelovou pěst mají případní zájemci koupit na webu, takže to vypadá, že zvyk bude dodržen a příští týden se dočkáme zase jen nějaké "ochutnávky" něčeho jiného.

 

Obrazovka z DVD

Žánr: Biografický

Země původu: Čína

Rok vzniku: 2008

Délka: 90 minut

Původní název: The Legend of Bruce Lee

Režie: Li Wenqi

Scénář: Qian Linsen

Produkce: Shannon Lee

Hudba: Wang Bing

Kamera: Yuan Xiaoman

Společnost: China Central Television (CCTV)

Natáčeno: Foshan, Guangdong, Čína / Los Angeles, Kalifornie, USA / Moskva, Rusko / Řím, Lazio, Itálie / Thajsko

Hrají: Kwok-Kwan Chan (Bruce Lee), Michelle Lang (Linda Leeová), Ted E. Duran (Blair), Hazen MacIntyre (George), Luoyong Wang (Shao Ruhai), Natalia Dzyublo (Jones), Ke Gai (Leeova matka), Zhou Zhou (Li Haiquan), Cheng-Hui Yu (Ye Wen), Yu Cheng (Wang Lichao), Ray Park (Chuck Norris), Xiaoxiao Bian (Qin Xiaoman), Mark Dacascos (thajský boxer), Michael Jai White (Ali), Giulio Taccon (Brandon Lee), a další

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 čínsky, 5.1 česky (na obale je poněkud zmatečně slovy Dolby Stereo a piktogram 5.1)

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (ve skutečnosti 16:9 letterbox)

Bonus: Z naší nabídky  

Dostupné trailery