Filmexport Home Video – Tetička

Dalším z filmů pro pamětníky, které vydává Filmexport Home Video, měla být už v pátek 23. října 2009 „strašidelná" komedie Tetička za 49,- Kč. Bohatá tetička ušila na chamtivé dědice boudu! A na pulty dorazila až v sobotu 24. října 2009.

Bohatá slečna Berta slaví šedesátiny, na které pozve všechny příbuzné. S gratulací však přichází pouze její přítel MUDr. Jelínek, jehož nabídku k sňatku celá léta odmítá se vzpomínkou na Eduarda, svou první lásku. Sluha Hynek, který pečlivě chystal slavnostní hostinu, se rozhodne Bertu pomstít a oznámí příbuzným, že tetička zemřela a je třeba projednat závěť. Ani Felixovi, ani Dusbabovi se totiž o tetičku nestarají. Mají zájem pouze o dědictví, které po bohaté příbuzné zůstane. Kvůli němu se také obě rodiny nenávidí, jak jen lze pro peníze nenávidět.

 

Příbuzní dorazí do domu v očekávání slibného dědictví. Kromě obou znepřátelených rodin plných zášti přijede také vzdálený příbuzný Oscar se svou manželkou. Své setkání zahájí ostrou výměnou názorů, ale pak se všichni společně pustí do hledání závěti, během něhož pomalu likvidují zařízení domu.

 

Jenom Slávka Felixová a Jindra Dusbaba, kteří se pro nenávist svých rodičů vidí u tety poprvé, se hromadného šílenství neúčastní. Zamilovali se do sebe a tak se věnují pouze jeden druhému. Zoufalí pozůstalí se nakonec rozhodnou zeptat na úkryt samotné tetičky a zorganizují spiritistickou seanci…

 

Tuhle příjemnou komedii o příbuzenských vztazích mám spojenu s hláškou „Jsem doktor Hrůza!"

 

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1941

Délka: 86 minut

Premiéra v kinech: 5. září 1941

Režie: Martin Frič

Námět: Jaroslav Tumlíř (divadelní hra Strašidelná tetička)

Scénář: Jan Kaplan, Martin Frič

Produkce: František Jerhot

Hudba: Roman Blahník

Kamera: Ferdinand Pečenka

Architekt: Bohumil Heš, Jiří Dušek

Střih: Jan Kohout

Zvuk: Stanislav Vondraš

 

 

 

Hrají: Růžena Nasková (teta Berta), Ferenc Futurista (majordomus Hynek), František Smolík (dr. Jelínek), Theodor Pištěk (strýc Eduard), Jaroslav Marvan (Dusbaba), Růžena Šlemrová (Dusbabová), Jiří Dohnal (Jindřich), Miloš Nedbal (Felix), Zdeňka Baldová (Felixová), Lída Chválová (Slávka), František Kreuzmann (Oskar), Lola Skrbková (Oskarova žena), Vladimír Řepa (Jeřábek), Darja Hajská (Víchová), Nancy Rubensová (Slávčina přítelkyně), Milada Smolíková (služka Anežka), Viktor Nejedlý (listonoš Dvořáček), Marie Nademlejnská (němá hospodyně tety Berty), Karel Beníško (právní zástupce JUDr. Hrůza)

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: ?

Obraz: černobílý 4:3

Bonus: ?