Eusebius – Taková normální rodinka

Vydavatelství Eusebius se v pátek 23. října 2009 za 49,- Kč na chvilku vrací k domácí produkci a nabídne komedii Taková normální rodinka. Komedie o lásce v nečekaně VELKÉM rodinném balení.

V hájence na samotě žijí na hromádce už čtyři generace rodiny Hanákových. Babička překypuje životním elánem a její vášní je psaní detektivek. Její dcera, paní Hanáková, rázná žena s velkým srdcem, miluje zpěv, ale protože nemá talent, celý život dělala kuchařku. Pan Hanák je výpravčí, jeho celoživotními láskami jsou zvířata všech druhů a velikostí, která pěstuje v domě i okolí. Starší dcera Pavla má s mužem Petrem, příležitostným kutilem, který většinou spí nebo jí, dva hyperaktivní syny, jimž nikdo neřekne jinak než Raubíři. Neformálním členem rodiny je pak pan Poštolka, který v domě za městečkem tráví podezřele mnoho času!

 

 

Jedno úplně běžné rodinné odpoledne oznámí mladší dcera Káča rodině, že čeká dítě. Zdeněk se chce zachovat jako čestný muž a s Kateřinou se oženit. Jeho matka však pro toto řešení nemá pochopení, a tak se Zdeněk stává dalším obyvatelem rodinného domu Hanákových. Ti si hodlají nového člena pečlivě prověřit.

 

Zdeňka čeká řada nástrah a zkoušek. Projde šťastně až k svatbě, nebo bude soužití s takovou normální rodinkou nad jeho síly? Brzy však do láskyplného byť potrhlého prostředí zasáhnou další události. Pan Hanák se projeví nejen jako milovník zvířat a Zdeňkova maminka se rozhodne, že překoná odpor a seznámí se s novými příbuznými!

 

 

Celovečerní film Taková normální rodinka vznikl na motivy jednoho z nejoblíbenějších českých televizních seriálů a knihy Fan Vavřincové. Měl navázat na to nejlepší z televizního zpracování a zároveň obohatit děj o nové situace a zvraty. Komedie chtěla oslovit diváky napříč generacemi – ty, kteří legendární televizní „Rodinku" milovali, tak ty, kteří ji nikdy neviděli.

 

Film měl navázat na půvab a oblibu tradičních českých veseloher. Příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích.

 

 

Cesta do pekla bývá dlážděna dobrými úmysly a podle komentářů to vypadá podobně, jako když se německý režisér, žijící v Americe, rozhodne zfilmovat české národní pověsti:

 

Taková normální rodinka má jediný zádrhel. A tím je právě název, na jehož základě divák logicky očekává komedii. Což je snad jediný žánr, který v tomto regulérním rodinném dramatu není k nalezení.

 

 

Takový normální český film. Instantní rodinná poetika a co hodina, to možná jeden vydřený vtip.

 

Najednou člověk zjistí, že třeba Slunce, seno, jahody je dobrá lidová česká odpočinková vesnická komedie.

 

Žánr: Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2008

Délka: 90 minut

Premiéra v kinech: 17. dubna 2008

Režie: Patrik Hartl

Námět: Fan Vavřincová

Scénář: Patrik Hartl

Produkce: Rudolf Biermann, Tomáš Hoffman, Misu Predescu

Hudba: David Kraus

Kamera: Tomáš Kresta

Střih: Jan Mattlach

Architekt: Milan Býček

Zvuk: Radim Hladík Jr., Otto Chlpek

Kostýmy: Milan Čorba

Masky: Veronika Riehs

Společnost: Infilm / Infinity / Mediapro Pictures

Hrají: Eva Holubová (Hanáková), Jaromír Dulava (Hanák), Monika Zoubková (Kateřina), Jiří Mádl (Zdeněk), Ivana Chýlková (Zdeňkova matka), Luboš Kostelný (Petr), Vanda Hybnerová (Pavla), Liliana Samojlovna Malkina (babička), Adam Mišík (raubíř), Štěpán Krtička (raubíř), Marián Labuda (Poštolka), Marika Procházková (paní Hrdličková), Hynek Čermák (pan Hrdlička), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný 16:9

Bonus: ?