Mirax – Tajný agent

Mirax opět zkouší štěstí a bez reklam a ohlášení v sobotu 24. října 2009 dodal na pulty film s názvem Tajný agent za 39,- Kč. Další thajský film, o kterém nebýt warez fór by najít nějaké slušné doplňkové informace bylo víc než obtížné (až přes ně jsem identifikoval film na csfd.cz). A existuje i pokračování.

Profesionální osobní strážce Wong Kom ztratí práci ve chvíli, kdy se mu nepodaří ochránit svého klienta – vlivného a bohatého byznysmena Chota, nejbohatšího člověka Asie, před útokem nájemných vrahů. Chotův rozlícený syn Chaichol propustí strážce a sám se vydá po stopách otcových vrahů.

 

 

Následně se však terčem útoku nájemných zabijáků stává i syn zavražděného Chaichol a tak neohrožený bodyguard musí zpět do akce, aby se utkal s celým nebezpečným gangem…

 

 

Nejlepší strážce Asie nemůže dopustit, aby Chaichol sám bojoval s démony podsvětí. Potají se vrhne do pátrání po zločincích a jediným cílem jeho nebezpečného poslání je nalézt ty, kteří ukrutný zločin spáchali a tím dosáhnout očisty svého jména.

 

Tony Jaa v akci

 

Thajská akční crazy komedie je společným dílem komika Petchtaie Wongkamlaa a režiséra a uznávaného choreografa bojových scén Panny Rittikraie. Oba se již v minulosti potkali při natáčení komerčně úspěšné akční "pecky" Ong-bak z roku 2003. V epizodní roličce "muže ze supermarketu" se ve filmu mihne i vycházející thajská akční hvězda Tony Jaa.

 

 

A z diváckých komentářů:

 

Buď je to výborná parodie, nebo strašná sračka. NENÍ to akční film – scény jsou ve stylu Žhavých výstřelů 2.

 

Tony Jaa v akci

 

Víc než nevtipný humor, rádobydrsné zpomalovačky, nepovedené přestřelky, neesteticky předrátovaná a podprůměrná choreografie soubojů. Petchtai Wongkamlao je v póze tvrdého bodyguarda trapný.

 

Tony Jaa v akci

 

Tony Jaa má v celém filmu asi minutový prostor a Petchtai Wongkamlao je směšné dřevo. Jako bodyguard by byl přesvědčivější i Mr. Bean.

 

Žánr: Akční / Komedie

Země původu: Thajsko

Rok vzniku: 2004

Délka: 105 minut

Původní název: The Bodyguard

Světová premiéra: 21. ledna 2004 – Thajsko

Režie: Panna Rittikrai, Petchtai Wongkamlao

Scénář: Petchtai Wongkamlao

Produkce: Somsak Techaratanaprasert

Kamera: Nattawut Kittikhun

Střih: Thawat Sermsuwittayawong

Společnost: Sahamongkolfilm Co.

 

Zahraniční obal 

 

Hrají: Piphat Apiraktanakorn, Choosak Iamsook, Tony Jaa aka Panom Yeerum (bojovník v supermarketu), Sayan Meungjarern (gangster), Apaporn Nakornsawan, Aranya Namwong, Petchtai Wongkamlao (Wong Kom), Pumwaree Sukanya Yodkamol (Pok), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 thajsky česky, maďarsky

Titulky: maďarsky, rumunsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: upoutávka Ong Bak 2: Pomsta