Blesk pro ženy – Sága rodu Forsytů – 4. DVD

Blesk pro ženy v pondělí 26. října 2009 pokračuje dalším dílem televizní ságy (v celkovém počtu 7 DVD) a za 49,- Kč je ke koupi čtvrtý disk Sága rodu Forsytů.

Začátek nové éry. 

 

DVD obsahuje 2 díly:

7. díl  

Po letech navštíví Soames Irene a rád by ji přiměl, aby se k němu vrátila. To ale Irene odmítá a raději odjede do Paříže. Tam se setká s mladým Jolyonem a zamilují se do sebe. Netuší, že je Soames nechal sledovat a je hluboce raněn, když zjistí, kdo je Ireniným novým partnerem. Winifred se k nevoli zbytku rodiny rozhodne vytrvat s Dartiem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. díl  

Veškeré Soamesovy naděje s Irene ztroskotaly a konečně jsou rozvedeni. Irene se provdá za Jolyona a brzy mají syna Jona. Soames toužící po dědici se ožení s mladou Annette, která mu porodí dceru Fleur. Soames je zprvu zklamaný, že se nedočkal vytouženého syna, nakonec si ale zamiluje i dceru.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2002

Délka: 109 minut

Původní název: The Forsyte Saga

Světová premiéra: 7. dubna 2002 – Velká Británie

Režie: Christopher Menaul, David Moore

Námět: John Galsworthy

Scénář: Jan McVerry, Stephen Mallatratt

Produkce: David Boulter, Rebecca Eaton, Andy Harries Thea Harvey, Sita Williams, Susy Liddell

Hudba: Geoffrey Burgon

Kamera: Sue Gibson – BSC, Alan Almond

Společnost: Granada Television / WGBH Boston

Natáčeno: Velká Británie

Hrají: Damian Lewis (Soames Forsyte), Rupert Graves (Jolyon Forsyte Jr.), Gina McKee (Irene Forsyteová-Heronová), Corin Redgrave (Jolyon Forsyte Sr.), Ioan Gruffudd (Phillip Bosinney), Jenifer Armitage (slečna Beauce), Beatriz Batarda (Annette Forsyteová-Lamotteová), Ann Bell (teta Hester), Patrick Bridgman (vikář), Judy Campbell (teta Ann), Emily Canfor-Dums (Holly v 11 letech), John Carlisle (James Forsyte), Christian Coulson (Jolly Forsyte), Wendy Craig (teta Juley), Joanna David (paní Heronová), Barbara Flynn (Emily Forsyteová), Jessica Fox (June ve 14 letech), Maggie Fox (Bilson), Toby Hadoke (George Liversedge), Bella Hamblin (Clara), Graeme Hawley (Gradman), Gillian Kearney (June), Gordon Langford Rowe (Herring), Jack Langham (Jolly v 7 letech), Robert Lang (Swithin), Sarah Mennell (Zoe), Ben Miles (Montague Dartie), Amanda Ooms (Helene Hilmerová-Forsyteová), Julian Ovenden (Val Dartie), Alice Patten (Imogen), Laurence Penry-Jones (Crum), Alistair Petrie (George), Andy Quine (Pendicoat), Malcolm Raeburn (Parfitt), Stuart Richman (kněz), Amanda Root (Winifred Dartieová-Forsyteová), Jowanna Rose (Smither), Philip Rowson (Thripp), Amanda Ryan (Holly), a další

 

 

 

Údaje o DVD:

 

 

 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný