DVD Hit – Vrána 3: Návrat

V edici DVD Hit se 16. dubna 2009 za 49,- Kč objevilo další pokračování příběhu o pomstě člověka, který musí pomstit svou nespravedlivou smrt – Vrána 3 – Návrat. Pro pomstu. Pro spravedlnost. Pro lásku. Lidé mohou zemřít, ale skutečná láska je navěky.

Třetí příběh o pomstě člověka, který musí pomstit svou nespravedlivou smrt. Byl neprávem odsouzen za vraždu a popraven na elektrickém křesle. Nyní se vrací ze záhrobí.

Alex se svou snoubenkou Lauren sní o krásném životě, ale jednoho dne naleznou Lauren zavražděnou a policie ze zločinu obviní Alexe. Tomu se nepodaří dokázat svou nevinu, a tak jej odsoudí k trestu smrti a popraví. Skutečná spravedlnost je však dána vyšší mocí, a tak mystická vrána opět přivede Alexe z říše mrtvých do světa lidí. Žene jej touha po pomstě a chce zjistit, kdo stál za zákeřným spiknutím. Nebezpečné pátrání a nemilosrdná odplata jej nakonec přivedou ke zjištění, že musí nejen naplnit vyšší spravedlnost a pomstít mrtvé, ale může zachránit i jednoho živého. V pavučině smrti se totiž ocitla i Laurenina mladší sestra Erin.

 

Dle diváckých komentářů sice nedosahuje kvalit prvního dílu, ale svou atmosférou překonává slabou dvojku. Agresivní soundtrack, klipovitý střih, naturalistické násilí.

 

Žánr: Horor / Akční / Fantasy / Mysteriozní

Země původu: Německo/ USA

Rok vzniku: 2000

Délka: 97 minut

Původní název: The Crow: Salvation

Světová premiéra: 23. ledna 2000 – USA

Režie: Bharat Nalluri

Námět: James O’Barr (komiks)

Scénář: Chip Johannessen

Produkce: Moritz Borman, Alessandro Camon, Matt Greenberg, Russell D. Markowitz, Carrie Morrow, Jeff Most, Edward R. Pressman, Chris Sievernich, Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Gregory G. Woertz

Hudba: Marco Beltrami-původní, Glenn Danzig, Ken Jordan, Scott Kirkland, Kid Rock

Kamera: Carolyn Chen

Střih: Luis Colina, Howard E. Smith

Kostýmy: Chris Aysta, Marielos Pantelakis

Společnost: Edward R. Pressman Film / Fallen Bird Productions Inc. / IMF Internationale Medien und Film GmbH & Co. Produktions KG / Jeff Most Productions

Natáčeno: Salt Lake City, Utah, USA

Hrají: Kirsten Dunst (Erin Randallová), Eric Mabius (Alex Corvis/Vrána), Fred Ward (Kapitán), Jodi Lyn O’Keefe (Lauren Randallová), William Atherton (Nathan Randall), K. C. Clyde (Brad), Bruce McCarthy (Madden), Debbie Fan (Barbara Chenová), Gabrielle Woods (stará žena), Dale Midkiff (Vincent Erlich), David Stevens (Tommy Leonard), Grant Shaud (Peter Walsh), Bill Mondy (Phillip Dutton), Walton Goggins (Stan Robbers), Britt Leary (Stacey), Tim DeKay (Martin Toomey), Tony Larimer (Warden), Melanie Cotter (Janice), Robby Robinson (ministr), Don Shanks (strážce), Heather Ashton (Tommyho manželka), K. C. Wilson (přítel Stacey), Kylee Cochran (Tracy), Jeff Olson (seržant), David Lea (vrátný), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)

Bonus: Fotogalerie, Vrána jménem Magic (8:04 min., anglicky s českými titulky), Ze zákulisí (8:11 min., anglicky s českými titulky), Make up (2:02 min., anglicky s českými titulky)