North Video – Phoenix

Dalším DVD od North Videa, které možná vyjde ve čtvrtek 29. října 2009 (a taky že ne) za 49,- Kč, může být film Phoenix. Krimithriller o policistovi, který se ocitl v kruhu korupce a podvodů. Touha po penězích dokáže zlomit nejeden charakter. Opět jsme si museli pěkně počkat a titul je v prodeji až od středy 25. listopadu 2009. Byl překročen zákon a z lovce se stává štvaná zvěř.

Harryho a Mikea spojuje s dalšími poldy policejní odznak a zaměstnání v jednom sboru ve Phoenixu. Není to moc, ani málo. Většinou dobře vědí všechno jeden o druhém, a taky se každý den společně pohybují ve světě násilí, korupce a podvodu. Občas společně tajně vezmou právo do svých rukou. Jednoho dne jim právě tahle "maličkost" pořádně přeroste přes hlavu…

 

 

Na rozdíl od mnoha svých kolegů je Harry dobrý policajt, ale jeho vášeň pro hazard, která ho nutí sázet každý den, ho přivede do obtíží. Zadluží se částkou 32 tisíc dolarů u zločineckého bookmakera Chicaga. Chicago mu dá pouhých osmačtyřicet hodin na to, aby dluh zaplatil, ale současně Harrymu nabídne dohodu. Smaže mu celý dluh, když zlikviduje vězně Joeya, který je pro Chicaga nebezpečný jako svědek.

 

Harry nepřijme takovou nabídku a navíc ještě Joeya varuje. Harry nepřijme ani nabídku svého zkorumpovaného policejního parťáka Mikea, že Chicaga odstraní. Svoji svízelnou finanční situaci se nakonec rozhodne vyřešit tím, že naplánuje se svými parťáky Mikem, Jamesem a Fredem loupež u lichváře Louieho, o kterém ví, že ve svém trezoru ve striptýzovém baru neustále přechovává značnou hotovost.

 

 

Jenže všechno se nedaří, jak by mělo. Loupež dopadne katastrofálně, neboť při ní dojde k masakru a tím se spustí rychlý sled událostí, které spějí k překvapivému a tragickému konci.

 

Obal kecá, ve druhém odstavci udělal z Harryho Raye a z bookmakera Chicaga Louie…   

 

Opět film, který padne do noty jak komu, jak dokládají názory diváků:

 

Thriller smrdící průměrností na sto honů. Není to sice průšvih, ale taky to není úspěch. Prostě průměr – nikoho nedojme. A ani banda známých herců film nezachrání.

 

Dobře herecky obsazené kriminální drama, které poskytne spolehlivou atmosféru bez potřeby krkolomných zvratů a šokujících odhalení.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Délka: 103 minut

Původní název: Phoenix

Světová premiéra: 7. června 1998 – Velká Británie

Režie: Danny Cannon

Scénář: Eddie Richey

Produkce: Tracie Graham-Rice, Andre Lamal, Ray Liotta, Michael Mendelsohn, Victoria Nevinny, Tom Rosenberg, Sigurjon Sighvatsson, Ted Tannebaum, Candace Veach

Hudba: Graeme Revell

Kamera: James L. Carter

Střih: Zach Staenberg

Kostýmy: Alexandra Welker

Společnost: Lakeshore Entertainment

Natáčeno: Phoenix, Arizona, USA

Hrají: Ray Liotta (Harry Collins), Anthony LaPaglia (Mike Henshaw), Anjelica Huston (Leila), Daniel Baldwin (James Nutter), Jeremy Piven (Fred Shuster), Tom Noonan (Chicago), Xander Berkeley (poručík Clyde Webber), Giancarlo Esposito (Louie), Brittany Murphy (Veronica), Kari Wuhrer (Katie Shusterová), Giovanni Ribisi (Joey Schneider), Royce D. Applegate (Dickerman), Tamara Clatterbuck (servírka), Vanessa Munday (Betsy), Al Sapienza (polda), Yvette Cruise (Marie), John Henry Whitaker (manžel), Glenn Morshower (odpůrce potratů), George Murdock (Sid), Kathryn Joosten (Esther), Ernest M. Garcia (Chubby), David Dunard (Murray), Earl Carroll (Seymour), Sandra Taylor (striptérka ve videohře), George Aguilar (pan Tlustý), Frank Clem (pan Plešatý), Maria Stanton (fotografka), Murphy Dunne (Carl), Sibel Ergener (Carlova manželka), Dig Wayne (Norm), a další

 

Údaje o DVD:

 

Opět něco neskutečného. Ořez z 2,35:1 na 4:3 a Novácký dabing z roku 2009. Jak je komentováno na Lopuchu – zase zmršenina.  

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: z naší nabídky, nejen pro nejmenší