Vapet vás baví – Zloděj a boxer

Komu tento týden chybí Jean Reno u Luca Bessona, má ve čtvrtek 12. listopadu 2009 díky Vapetu za 48,- Kč šanci v edici Vás baví ve filmu Zloděj a boxer.

Patrick je velmi neúspěšný deprimovaný boxer, který nikdy nezískal žádný titul, a velmi úspěšný sukničkář. Občas zalituje nad ztrátou běžného života. Má plné zuby toho, nechat se otloukat v předem domluvených boxerských zápasech, a tak se rozhodne vyrazit na jih Francie, kde má jeho příbuzný v přímořském městečku Norbonne malou pojízdnou pizzerii a mohl by ho zaměstnat.

 

 

Nathaniel je neúspěšný zloděj, kleptoman a podvodník první třídy a lidé se ho štítí. Podfoukne kohokoliv, kdykoliv a jakkoliv. Co se týká žen, s těmi se mu daří o mnoho hůř než s podvody.

 

Po jednom krušném dni, ze kterého mají oba pánové pěkných pár modřin, se náhodou setkají v jedné zapadlé hospůdce, slovo dá slovo a najednou sedí v autě a uhánějí směrem k moři za novým životem. Spřátelí se a během společné cesty potkají mnoho zvláštních postaviček a zažijí spoustu neobvyklých ztřeštěných dobrodružství, řadu problémů i pár milých překvapení. Jenže Nathaniel má podvádění prostě v krvi, a tak si Patrick nikdy nemůže být jistý, kdy ho podfoukne.

 

 

Snímek se pohybuje na tenké hranici situačního humoru a dramatu, což z něj činí netradiční tragikomedii s nádechem romantiky v závěru.

 

Žánr: Komedie

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1995

Délka: 83 minut

Původní název: Les Truffes

Světová premiéra: 19. dubna 1995 – Francie

Režie: Bernard Nauer

Scénář: Philippe de Chauveron, Bernard Nauer

Produkce: Claude Besson

Hudba: Benjamin Raffaelli, Kamil Rustam

Kamera: Vincent Jeannot

Střih: Olivier Morel

Kostýmy: Juliette Chanaud

Zvuk: Denis Guilhem

Společnost: Gaumont / Les Films du Dauphin / Canal + / BNP Images 2

Hrají: Jean Reno (Patrick), Christian Charmetant (Nathaniel), Isabelle Candelier (Huguette), Didier Benureau (řidič Peugeotu), Jean-François Dérec (M. Polk), Vincent Goury (malý Patrick), Arsene Jiroyan (Marius), Hervé Pierre (majitel pavilónu), Josiane Pinson (mladá žena v pavilonu), Jan Rouiller (recepční v hotelu), Agnès Vialleton (Rosemonde), Anne Roussel (Claire), Jean-Paul Roussillon (vinař), Marc Dudicourt (pan Martinez), Philippe Dehesdin (soudní vykonavatel), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný