Blue Sky Film – Brilantní plán

Blue Sky Film ve svém obvyklém termínu ve čtvrtek 5. listopadu 2009 za 49,- Kč nabídne film Brilantní plán. Manažerka a vrátný pracují ve firmě s diamanty a tak se rozhodnou si trochu přilepšit. On měl plán. Ona motiv.

Stará dáma, Laura Quinnová, se rozhodne, že vypoví svůj životní příběh mladé novinářce. Laura pracovala v roce 1960 ve firmě, která byla výhradním dodavatelem diamantů téměř do celého světa. Tehdy se jako jediná žena vypracovala na místo manažerky. Laura začne být svým zaměstnavatelům z politických důvodů nepohodlná a potřebují se jí zbavit, což se Laura dozví od uklízeče Hobbse, který v kancelářích leccos zaslechne. Tento stárnoucí zaměstnanec firmy se rozhodl si "trošku přivydělat".

 

 

Znechucená Laura se spolčí s Hobbsem a naplánují společně pomstu – a přemísťování diamantů z London Diamond Corporation do soukromých rukou může začít.

 

 

Krádež se podaří, jenže zatímco si Laura myslela, že Hobbs odnese z trezoru pouze takové množství, aby se na první pohled nic nepoznalo, on pojal krádež úplně jinak, ukradl vše, co v trezoru bylo, tedy 2 tuny diamantů. Nyní za ně požaduje výkupné, které má být vyplaceno z pojistky.

 

 

Laura netuší, kam diamanty ukryl a žádá ho, aby je vrátil výměnou za stažení obvinění, Hobbs ale odmítá. Vedení podniku si najme důsledného vyšetřovatele Finche. Pak Lauře dojde, kde diamanty jsou. Hobbs je spláchl vodovodním potrubím do kanálu pod budovou.

 

 

Hobbs jí vysvětlí, proč to všechno dělá. Chtěl se pomstít pojišťovacímu agentovi, kvůli kterému se kdysi jeho žena dostala díky špatné zdravotní pojistce pozdě do nemocnice, kde podlehla rakovině. Tento pojišťovák je nyní mezi podílníky pojišťovací společnosti, která musela vyplatit pojistku za ukradené diamanty. A aby pojišťovna vždy dostála svým závazkům, ručí všichni její podílníci veškerým svým majetkem. Po vyplacení pojistky jsou na mizině.

 

 

Laura pak ohlásila Finchovi, že diamanty našla náhodou a byla tak zbavena podezření. Lauře zůstal na památku v kapse obrovský diamant, Hobbse už nikdy neviděla, zato jí na konto ve švýcarské bance přibylo 100 milionů liber, celé výkupné za diamanty.

 

 

Režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller o loupeži diamantů, zasazený do Londýna šedesátých let 20. století. Demi Moore ztvárnila americkou manažerku firmy London Diamond Corporation. Ta se spřátelí s vrátným (Michael Caine), který zanedlouho odchází do důchodu a chce si obstarat poněkud štědřejší penzi. Společně vymyslí plán na krádež několika drahocenných diamantů, a uvedou tak do pohybu sled pozoruhodných událostí, které v tomto rychle vyprávěném, stylovém filmu rozvíří stojaté vody celé Evropy.

 

 

Z ohlasů:

 

Žena bez vady, diamanty bez vady, zločin bez vady. Komorní krimi plné anglického akcentu.

 

Žánr: Drama / Krimi

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2007

Délka: 100 minut

Původní název: Flawless

Světová premiéra: 11. února 2007 – Německo (European Film Market)

Režie: Michael Radford

Scénář: Edward Anderson

Produkce: Carola Ash, Jimmy de Brabant, Stephen Margolis, Albert Martinez Martin, Michael A. Pierce, Richard Pierce, Charles Salmon, Mark Williams

Hudba: Stephen Warbeck

Kamera: Richard Greatrex

Střih: Peter Boyle

Kostýmy: Dinah Collin

Společnost: Magnolia Pictures / Pierce-Williams Entertainment / Hyde Park International / Future Films / Delux Productions / Film Fund Luxembourg / Blue Rider Entertainment / Zero Gravity Management

Natáčeno: Francie / Londýn, Velká Británie / Lucembursko

Hrají: Demi Moore (Laura Quinnová), Michael Caine (pan Hobbs), Lambert Wilson (Finch), Nathaniel Parker (Oliver ‚Ollie‘ Ashtoncroft), Shaughan Seymour (Eaton), Nicholas Jones (Jameson), David Barras (Fenton), Joss Ackland (sir Milton Kendrick Ashtoncroft), Silas Carson (Reece), Derren Nesbitt (sir Clifton Sinclair), Rosalind March (Penelope), Kevan Willis (Lewis), Stanley Townsend (Henry), Jonathan Aris (J. M. Boyle), Ben Righton (Bryan), Constantine Gregory (Vladimir Dmitriev), Simon Day (Peter Boland), David Henry (sir Edmund Gottfried), a další

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: žádný