DVD edice – The Trip

Na stránkách DVD edice se včas a předstihem objevil soupis plánovaných titulů nového měsíce a hned první pracovní den, v pondělí 2. listopadu 2009, se za 49,- Kč objevila první várka – například film, pasující do „podedice" iBoys, The Trip.

Romantika, politika, sex a humor – to vše se míchá v příběhu, který popisuje jedenáct let spolužití dvou mužů. Cestu plnou touhy, dobrodružství a sebeobjevování.

 

 

Devatenáctiletý Tommy je aktivista za práva gayů, který v roce 1973 potká na party čtyřiadvacetiletého Alana, člena Mladých republikánů, který pracuje jako novinář. Alan vlastně poznal Tommyho při psaní knihy o zlech homosexuality, jejich postupně se tvořící přátelství však přeroste v intenzivní a láskyplný vztah.

 

 

Allan je však ve skrytu duše republikán, a tak je jejich soužití plné výbušných situací a nečekaných zvratů.

 

 

Na pozadí lásky dvou mužů se snaží obecněji mapovat zárodky gay aktivizmu. Ve filmu se objevují ohlasy na tažení Anity Grayové "Zachraňte naše děti", které v roce 1977 spustilo v USA vlnu antigay hysterie, i počátek epidemie AIDS. Celý film je podkreslen dobovými hity, např. od Bruce Springsteena.

 

Žánr: Komedie / Romantický / Road Movie / Gay film

Země původu: USA

Rok vzniku: 2002

Délka: 95 minut

Původní název: The Trip

Režie: Miles Swain

Scénář: Miles Swain

Produkce: Ned Adams, Tom Blount, Houston King, Natanya Marks, Miles Swain, Michael ‚Spike‘ Van Briesen

Hudba: Steven Chesne

Kamera: Charles L. Barbee, Scott Kevan

Střih: Carlo Gustaff

Kostýmy: Kristen Anacker, Sevilla Granger, Renee Raphael

Společnost: Falcon Lair Films

 

 

 

Natáčeno: Antelope Valley, Kalifornie, USA / Borrego Springs, Kalifornie, USA / Falcon Lair Estate – 1436 Bella Drive, Bel Air, Los Angeles, Kalifornie, USA / Griffith Park – 4730 Crystal Springs Drive, Los Angeles, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Larry Sullivan (Alan Oakley), Steve Braun (Tommy Ballenger), Ray Baker (Peter Baxter), James Handy (Hal), Faith Salie (přehlížená žena), Dennis Bailey (Larry Jenkins), Alexis Arquette (Michael), Sirena Irwin (Beverly), Zoe ‚Joshua Tree‘ Logan (běžec v 1973), Jill St. John (Mary Oakleyová), Art Hindle (Ted Oakley), Christina Hempstead (TV reportérka), Julie Brown (recepční), David Mixner (sám sebe), Alfred Dennis (George Baxter), Connie Sawyer (Barbara Baxterová), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: ?

Obraz: barevný

Bonus: ?