DVD edice – Tak trochu jiná love story

Musíme použít stále stejný úvod – na stránkách DVD edice se včas a předstihem objevil soupis plánovaných titulů, ale konkrétní data vydání jsou jako vždy na počátku měsíce neznámá. Informace tak připravujeme s předstihem. Konkrétní den, v tomto případě úterý 24. listopadu 2009, se dozvíme- až při vydání. Za 49,- Kč je dnes ke koupi film Tak trochu jiná love story. Další kousek z chladného severu. Jak chceš říct pravdu, když se cítíš dobře ve lži?

Připravte se na opravdu mrazivý thriller, plný nečekaných zvratů. Výjimečný film, který získal mnoho ocenění na filmových festivalech.

 

Policejní fotograf Jonas vede poklidný život se svou ženou a dvěma dětmi ale přitom sní o jiném životě. Velký zvrat nastane v okamžiku, kdy díky nepozornosti zaviní nehodu, při které se vážně zraní mladá dívka Julia.

 

 

Jonas ji navštíví v nemocnici a hned při příchodu je její rodinou považován za Sebastiana – Juliina nového přítele. Když se Julie probere z kómatu, její paměť je ztracena a tak věří tomu, že muž, který před ní stojí, je skutečně její životní láska. Jonas se zaplétá do pavučiny lží, ale odhalování Juliiny minulosti jej začíná pomalu dohánět.  

 

 

Klíč k thrilleru Ole Bornedala se skrývá v jeho názvu. Film rafinovaně využívá žánrové schéma a nabízí divákovi hru na naplněná a neuspokojená očekávání. Přestože v úvodu tvůrci rozkryjí zápletku podobně jako v Sunset Boullevardu, daří se jim díky atmosféře a struktuře příběhu narušovaného flashbacky gradovat napětí.

 

 

Zdůrazněné studené odstíny barev, střídání rytmu scén, ztlumené svícení spolu s ironickým nadhledem vyprávění a lehce morbidními detaily tvoří zábavný celek pro hravé diváky.

 

 

Diváci hodnotí vesměs kladně:

 

Docela temný thriller, který nám již na začátku ukáže konec filmu a pak teprve vypráví zápletku, která jej zapříčinila. Originální námět, dobře natočené, dobře zahrané. Úžasný mix černé komedie, romantického filmu, thrilleru a filmu noir.

 

 

Pokud vás bude rodinný život nudit, pusťte si tento film a poté popřemýšlejte, jestli není lepší zůstat v zajetých kolejích.

Žánr: Thriller / Drama / Romantický / Krimi

Země původu: Dánsko

Rok vzniku: 2007

Délka: 100 minut

Původní název: Kærlighed på film / Just Another Love Story

Světová premiéra: 24. srpna 2007 – Dánsko

Režie: Ole Bornedal

Scénář: Ole Bornedal

Produkce: Barbara Crone, Michael Obel

Hudba: Joachim Holbek

Kamera: Dan Laustsen

Střih: Anders Engelbrecht

Kostýmy: Jane Whittaker

Společnost: Thura Film

Natáčeno: Copenhagen, Dánsko / Fåborg, Fyn, Dánsko / Svendborg, Fyn, Dánsko

Hrají: Anders W. Berthelsen (Jonás), Rebecka Hemse (Julia), Nikolaj Lie Kaas (Sebastian), Charlotte Fich (Mette), Dejan Cukic (Frank), Karsten Jansfort (Poul), Flemming Enevold (ošetřující lékař Dichmann), Bent Mejding (pan Castlund), Ewa Fröling (paní Castlundová), Josephine Raahauge (Monica Castlundová),Timm Vladimir (Magnus Castlund), Ditte Hansen (Kirsten), Fanny Bornedal (Clara), Daniel Stampe (Frederik), Jannie Faurschou (zdravotní sestra Irma), Karin Jagd (vrchní sestra), Niels Anders Thorn (doktor Henriques), Desmond Boateng (recepční), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 dánsky, česky

Titulky: ?

Obraz: barevný

Bonus: ?