Urania – Zapomenutá kletba

A máme tu další titul vydavatele, který nesděluje nikde své plány a zřejmě čeká, že při návštěvě své oblíbené trafiky budete nabídkou tak ohromeni, že koupíte i bez reklamy. Urania ve středu 4. listopadu 2009 nabízí ze svého katalogu za 49,- Kč televizní dobrodružný film Zapomenutá kletba. Některá tajemství by neměla být odhalena! Když byla Mumie takový kasovní trhák, tak proč by se na tomhle tématu nedalo ještě něco trhnout, že. 3,7 z 10 na imdb.com.

Tenkrát v roce 1923 nikdo nevěděl, proč se Cecille DeMille po dokončení svého filmu zachoval tak podivně. Legendární režisér obrovskou a neuvěřitelně nákladnou scénu svého ,,Desatero přikázání" totiž zanechal pohřbenou v pouštních dunách Kalifornie, které ve filmu nahradily egyptskou poušť.

 

Měl však hořký a děsivý důvod: Pokoušel se uvěznit mstícího se egyptského boha, jenž tu obživnul, aby ničil všechny za potupu, které se mu dostalo. Byl uvězněn v jedné z rekvizit a během natáčení způsoboval záhadné nehody a vraždy.

 

O mnoho let později se skupina dobrodruhů rozhodne obnovit tohle pozapomenuté hollywoodské dědictví. Neznají prokletí toho místa a nevědomky spouští celý teror od začátku. Starý doktor se vrací na místa, kde při natáčení zahrabal egyptský amulet. Spolu s vnukem, veteránem z války v Íráku, ale osvobodí boha egyptského podsvětí…

 

Obrazovka z DVD

A jen pár stručných citací:

Obrazovka z DVD 

Děj filmu je tak nějak zvláštně neuspořádaný, herecké výkony taky nejsou na ocenění, a co se týče scénáře – hrůza. Boha pomsty by se možná leklo tříleté dítě a ty herce nejspíš znáborovali cestou na natáčení. Ruce od toho pryč. Podrobně tady.

Obrazovka z DVD 

Žánr: Akční / Dobrodružný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 92 minut

Původní název: Sands of Oblivion

Světová premiéra: 28. července 2007 – USA

Režie: David Flores

Scénář: Jeff Coatney, Kevin VanHook

Produkce: Karen Bailey, Melissa Jones, Lawreen E. Kayl, Kevin VanHook

Hudba: Luděk Dřízhal

Kamera: Keith J. Duggan

Kostýmy: Kathryn L. Bucher

Společnost: Starz Productions

Natáčeno: Dumont Dunes, San Bernardino County, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Morena Baccarin (Alice Carterová), Adam Baldwin (Jesse Carter), Victor Webster (Mark), George Kennedy (John Tevis), Azie Tesfai (Jamie), Richard Kind (Ira), John Aniston (Nigel Barrington), Kristina Sisco (Meagan), Grinnell Morris (mladý producent), Alan Kemper Armani (archeolog), Eric Artell (Tommy), April Bowlby (Heather), Dan Castellaneta (De Mille), Henry Dankwah (egyptský voják), Melissa Di Meglio (reportérka), Jeremy Fitzgerald (elektirkář), Shannon Garnett (egyptský kněz), Jamel Gay (student archeologie), Kathleen LaGue (křičící žena), Charles Lister (Buford), Jeff Manzanares (šerif), Raymond O’Connor (Dále), Alejandro Patino (Raoul), A. J. Presley (student archeologie), Angel Princess (student archeologie), Nick Principe (Anubis), Anthony Reynolds, a další

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: připravujeme

Připravujeme