Blesk – Neprůstřelný plán

Podle upoutávky na obalu by Blesk měl možná v úterý 10. listopadu 2009 za 49,- Kč nabízet akční krimikomedii Neprůstřelný plán. Kdo koho přelstí v napínavém souboji důvtipu?

Trojice přátel – Kevin, Sam a Rob – mají zvláštní zábavu: připravují dokonalé loupeže, aniž by je uskutečňovali. Naplánují loupež diamantů v klenotnictví. Mají dokonalý plán, vše promyšleno do detailů, vše je perfektní.

Jenže jejich hříčka se jednoho dne pokazí: nechtěnou vinou každého z nich je jim projekt krádeže byl ukraden.

 

 

Přichází k nim tajemný muž, který podle plánu ukradl diamanty a pod výhružkou vydání plánů s otisky policii, si trojici najme na milionovou loupež dluhopisů. Kdo koho přelstí dokonalejším plánem?

 

 

Diváci se shodují, že se jedná o vcelku povedený zlodějský film se svižným soundtrackem a slušným hereckým obsazením, srovnávaný často s Dannyho parťáky.

 

Žánr: Akční / Komedie / Krimi / Thriller

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2003

Délka: 94 minut

Původní název: Foolproof

Světová premiéra: 3. října 2003 – Kanada

Režie: William Phillips

Scénář: William Phillips

Produkce: Colin Brunton, Atom Egoyan, Bill House, Andrea Mann, Seaton McLean, Stephen Roloff, Peter Sussman, Simone Urdl

 

 

 

Hudba: Jim McGrath

Kamera: Derek Rogers

Střih: Susan Shipton

Kostýmy: Linda Muir

Společnost: Alliance Atlantis Communications / Ego Film Arts

Natáčeno: Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Ryan Reynolds (Kevin), Kristin Booth (Sam), Joris Jarsky (Rob), Sean Sullivan (Stan), Tara Slone (Maggie), Soo Garay (Hamishova recepční), William House (Stanley Q. Hamish), Wai Choy (Harry), James Allodi (detektiv Mason), Mif (Kenny), Duff MacDonald (Harlon), David Suchet (Leo Gillette), David Hewlett (Lawrence Yeager), Laura Catalano (Sandi), Philip Craig (Albert Humphrey), Allen Zarnett (ochranka), Ho Chow (policejní technik), Leford Lawes (junior detektiv), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný