DVD HIT – Návrat velkého blondýna

Dnes jsme se dočkali dalšího pokračování Kolekce Pierre Richard. S pořadovým číslem 4 nabízí edice DVD HIT v pondělí 9. listopadu 2009 za 49,- Kč film Návrat velkého blondýna. Ministerské pikle se kují a roztržitý houslista je v pokračování úspěšné francouzské komedie znovu uvržen do role nepřemožitelného agenta.

Další nechtěné dobrodružství houslisty Francoise Perrina, kterého plukovník Toulouse před časem zatáhl do léčky tajných služeb namířené proti plukovníku Milanovi, když ho vydával za obávaného vyzvědače, způsobí nový ministr bezpečnosti, který chce nejlepšího francouzského agenta osobně poznat. Když se Toulousovi nepodaří tento nápad ministrovi rozmluvit, rozhodne se houslistu sprovodit ze světa, aby nevyšla najevo pravda o smrti plukovníka Milana. Do Ria, kde Perrin právě koncertuje, jsou vysláni dva zabijáci Princ a Fešák, a Tolouse informuje ministra o tragické smrti Velkého Blondýna.

 

 

Jenže zatímco ministr začne organizovat státní pohřeb a udělení řádu Čestné legie, nic netušící houslista najaté vrahy zcela nevědomky zlikviduje. To se Toulouse dozví až po obřadu, stejně jako fakt, že ho kapitán Cambrai podezřívá z vraždy plukovníka Milana i nepohodlného svědka – velkého blondýna. Musí okamžitě jednat a proto odletí do Ria, kde za pomoci kolegy Perrache unese Christinu a donutí houslistu ke spolupráci pod pohrůžkou její smrti.

 

 

Jeho úkolem je navštívit ministra a předstírat při krátkém přátelském hovoru, že je velký špion. Ani kapitán Cambrai však nezahálí a přesvědčí ministra, aby Blondýna pověřil nebezpečným úkolem a prověřil tak, zda je skutečně agentem či nikoli. Zatímco se Perrin v nové roli vrací do Francie, Toulouse zjistí, jaké má Cambrai plány a chce je překazit. Připraví fingované přepadení, při kterém má Perrin útočníky efektně zlikvidovat střelbou i údery karate. Posledního fingovaného útočníka však nahradil skutečným zabijákem, který má Perrina opravdu zabít. Ale i tentokrát houslista léčce unikne, když prostě místo doprava zatočí doleva.

 

 

Když Perrinův přítel Maurice sebere jeho pistoli a před Cambraiem z ní náhodně vystřelí, vyjde najevo, že náboje při přestřelce byly slepé. Zatímco Maurice i Cambrai pochopí, jak se věci opravdu mají, Toulouse je přesvědčen, že se mu podařilo Cambraie přesvědčit o Blondýnově "pravosti", takže už mu chybí jen poslední krůček, aby zamaskoval pravdu o smrti plukovníka Milana. Musí zlikvidovat Perrina za každou cenu. Má se tak stát během večerního koncertu a smrt má přijít z těch nejméně očekávaných rukou.

 

 

Z komentářů má smysl citovat asi jen málo:

 

Návrat velkého blondýna porušuje tradiční pravidlo o tom, že pokračování se prvnímu dílu vyrovná jen stěží…

 

Žánr: Komedie

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1974

Délka: 77 minut

Původní název: Le Retour du grand blond

Světová premiéra: 18. prosince 1974 – Francie

Režie: Yves Robert

Scénář: Yves Robert, Francis Veber

Produkce: Alain Poiré, Yves Robert

Hudba: Vladimir Cosma (hlavní téma hraje na panovu flétnu Gheorghe Zamfir)

Kamera: René Mathelin

Střih: Ghislaine Desjonquères, Françoise London

Kostýmy: Paulette Breil

Zvuk: Jacques Bissières, Jacques Maumont

Společnost: Gaumont International / Les Productions de la Guéville

Natáčeno: Paříž, Francie / Rio de Janeiro, Brazílie

Hrají: Pierre Richard (François Perrin), Jean Carmet (Maurice Lefebvre), Jean Rochefort (plukovník Loius Marie Alphonse Toulouse), Mireille Darc (Christine), Jean Bouise (ministr), Paul Le Person (Perrache), Colette Castel (Paulette Lefebvreová), Henri Guybet (zabiják Fešák), Hervé Sand (zabiják Princ), Jean Amos, Antoine Baud, André Bollet, Paul Bonifas, Michel Francini, Jacques Giraud, Louis Navarre, Jeannette Pico, Michel Duchaussoy (kapitán Cambrai), Yves Robert (šéf orchestru), a další

 

Menu DVD

 

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: Filmografie, Fotogalerie, Z naší nabídky (Fantomas, Fantomas kontra Scotland Yard)  

Bonus