North Video – Modrý led

V aktualizovaném seznamu na webu vydavatele se objevil film, inzerovaný v upoutávkách na již vydaných titulech North Video. Takže snad zítra ve čtvrtek 12. listopadu 2009 za 49,- Kč vyjde Modrý led. Bývalý policejní inspektor se spokojeně živí jako barman. Myslel si, že nebezpečný svět mezinárodní špionáže už je pro něj minulostí. To se však velmi spletl. Jeho nová láska ho požádá o pomoc a on se vrací k původní profesi. Bude potřebovat notnou dávku štěstěny!

Hlavním hrdinou napínavého příběhu je bývalý agent MI6 Harry Anders, který si spokojeně užívá výslužby jako barman a současně majitel pěkného jazzového baru. Jenže pak se doslova a do písmene srazí s Stacy Mansdorfovou, atraktivní krásnou ženou, zamiluje se do ní a protože ona jeho city opětuje, je zkušenému divákovi jasné, že na obzoru jsou problémy.

 

 

Taky ano. Když se totiž Stacy dozví o Harryho minulosti, netrvá dlouho a požádá ho o pomoc s řešením svého malého problému. To, co zpočátku vypadalo jako drobná úsluha ve věci jejího bývalého přítele, se však náhle mění v boj na život a na smrt.

 

 

 

Bude mít Harry víc štěstí a schopností než jeho kolegové?

 

 

 

A jakou roli v tom všem hraje Stacy?

 

 

 

Režisér Highlandera podle dostupného komentáře vytvořil snímek, který se potácí v unaveném rytmu a v němž se spoluproducent Michael Caine snaží tvářit akčně a o pěknou řádku let mladší.

 

Zadní strana obalu

Žánr: Akční / Thriller

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 1992

Délka: 105 minut

Původní název: Blue Ice

Světová premiéra: 9. října 1992 – Velká Británie

Režie: Russell Mulcahy

Námět: Ted Allbeury

Scénář: Ron Hutchinson

Produkce: Martin Bregman, Michael Caine, Peter Kendal, Gary Levinsohn, Barney Reisz, Louis A. Stroller

Hudba: Michael Kamen, Wolfgang Amadeus Mozart (opera "Die Zauberflöte" – Kouzelná flétna)

Kamera: Denis Crossan

Střih: Seth Flaum

Kostýmy: Les Lansdown

Společnost: M&M Productions / Guild / Home Box Office

Natáčeno: Londýn, Velká Británie

Hrají: Michael Caine (Harry Anders), Sean Young (Stacy Mansdorfová), Ian Holm (Sir Hector), Bobby Short (Buddy), Alun Armstrong (Osgood), Sam Kelly (George), Jack Shepherd (Stevens), Philip Davis (Westy), Patricia Hayes (starší žena), Mac Andrews (řidič), Alan MacNaughton (Lewis Mandorf), Todd Boyce (Kyle), Peter Forbes (lékař), Peter Gordon (asistent koronera), Oliver Haden (Stacyin řidič), Philip Whitchurch (Blackner), Nigel Harrison (Fleming), Bob Hoskins (Sam Garcia), a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: z naší nabídky, žhavé novinky