Aha! – Kat

V seznamech toho, co lze čekat se značkou Aha! od čtvrtka 19. listopadu 2009 za 59,- Kč je Kat. Klasický případ loterie, kdy je k dispozici jen český název. Zkusíme střelit, že by se mohlo jednat o zfilmovaného Punishera… Já se nemstím, já trestám. Zatím nevyšlo a nový termín by měl být pátek 27. listopadu 2009, kdy skutečně vyšlo.  

Nezbývá než okopírovat informaci od Pavla M. – Záměna filmu na disku! Na základě dotazu, který jsem obdržel emailem, potvrzuji, že na dnešním vydání DVD "Kat" je ve skutečnosti jiný film s podobným názvem. Na disku není film "Kat" s Johnem Travoltou (z roku 2004), ale film "Kat: Válečná zóna" (z roku 2008, hl. role Ray Stevenson). Obal, obsah filmu na obalu i potisk disku je chybný…  

Takže níže uvedené info neplatí!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Speciální agent Frank Castle měl krásný život: milující ženu, rodinu a dobrodružnou práci. Mafie mu ale všechno vzala a z něj se stal tajemný mstitel prahnoucí po odplatě.

 

Agent zvláštního určení Frank Castle žije obyčejným životem se svou milovanou rodinou a má práci, která ho baví. Podaří se mu úspěšný zásah, nastraží past na gangstera Mickyho a jeho kumpána Bobbyho, který při přestřelce s FBI zahyne.

 

 

Bos Howard Saint zuří, protože Bobby byl jeho milovaný syn. Zmlátí Mickyho a nemilosrdně zastřelí Bobbyho osobního strážce, který nedokázal jeho syna ochránit. Jeho nenávist k agentovi FBI Frankovi Castlovi, který akci připravil, je bezbřehá. Saintova manželka a Bobbyho matka Livia požadují, aby za Bobbyho život zaplatila celá Frankova rodina.

 

 

A tak zatímco Frank Castle tráví šťastné chvíle s milovanou manželkou Mariou, synem Willem a celou rozvětvenou rodinou, dům obklíčí komando vedené Saintovým právníkem Quentinem Glassonem a Saintovým druhým synem Johnom.

 

Všechny v domě nemilosrdně postřílí. Marii s Willem se sice podaří z domu uniknout, Frank je ale najde zavražděné na molu. Vzápětí ho obklíčí, zmlátí, postřelí a pak hodí do moře.

 

 

Přes svoje těžká zranění Frank přežije a uzdraví se díky nezištné péči rybáře Candelaria. Z agenta Franka se ze dne na den stává ďábelský mstitel a nelítostný kat, kterého na cestě za krvavou popravou nikdo a nic nezastaví! Vrátí se do města a začne připravovat odvetu. Unese Mickyho a rafinovaným mučením z něj dostane potřebné informace o Saintovi a jeho rodině.

 

Frank chce zničit Sainta a jeho bandu nájemných vrahů z podsvětí. Chce na své misi odplaty vzít spravedlnost do svých rukou. A to i za cenu svého života. Nic ho nezastaví, dokud bude poslední ze Saintových mužů a členů rodiny naživu.

 

 

Příznivci komiksu zlomili nad tímhle provedením hůl:

 

Jeden z nejzábavnějších snímků tohoto roku. Potíž je v tom, že jeho komičnost je zcela nechtěná. Taková snůška nesmyslů, póz a klišé – to se jen tak nevidí. Film je zoufale špatný, mizerně napsaný a vlastně naprosto dementní. Když je na příběhu nejlepší tričko hlavního hrdiny, tak je něco špatně. Kam se poděl zachmuřený obr v plášti, proslulý svou brutalitou? To má jako být tenhle nemastný a neslaný cucák?

 

Žánr: Akční / Drama / Krimi / Thriller

Země původu: USA / Německo

Rok vzniku: 2004

Délka: 124 minut (rozšířená verze 140 minut)

Původní název: The Punisher

Světová premiéra: 16. dubna 2004 – USA, Kanada

Premiéra v kinech ČR: 1. července 2004

Režie: Jonathan Hensleigh

Scénář: Jonathan Hensleigh, Michael France

Produkce: Ari Arad, Avi Arad, Anson Downes, Christopher Eberts, Linda Favila, Kevin Feige, Andrew Golov, Andreas Grosch, Patrick Gunn, Gale Anne Hurd, Stan Lee, Amir Jacob Malin, Chris Roberts, Richard Saperstein, Andreas Schmid, John H. Starke

Hudba: Carlo Siliotto

Kamera: Conrad W. Hall

Střih: Jeff Gullo, Steven Kemper

Kostýmy: Lisa Tomczeszyn

Společnost: Lions Gate Films / Marvel Enterprises / Valhalla Motion Pictures / VIP 2 Medienfonds / VIP 3 Medienfonds / Artisan Entertainment

Natáčeno: Fort De Soto Park – 3500 Pinellas Bayway S., Tierra Verde, Florida, USA / Pinellas County, Florida, USA / Tampa, Florida, USA / The Claw – 13801 N. 46th Street, University of South Florida, Tampa, Florida, USA / University of Tampa, Tampa, Florida, USA

Hrají: Thomas Jane (Frank Castle/Kat-Punisher), John Travolta (Howard Saint), Will Patton (Quentin Glass), Eddie Jemison (Micky Duka), Rebecca Romijn (Joan), Ben Foster (Spacker Dave), Michael Reardon (krupiér), Laura Harring (Livia Saintová), James Carpinello (Bobby Saint/John Saint), Mark Collie (Harry Heck), Russ Comegys (tetovaný Mike), Antoni Corone (T. J.), Rick Elmhurst (hlasatel Bey News 9), Carleth Keys (hlasatelka Bay News 9), Marco St. John (policejní šéf Morris), Samantha Mathis (Maria Castleová), Marcus Johns (Will Castle), Bonnie Johnson (Betty Castleová), Roy Scheider (Frank Castle, Sr.), Hank Stone (Cutter), Veryl Jones (Candelaria), Kevin Nash (Rus), Tom Nowicki (Lincoln), Robin O’Dell (reportér), Yamil Piedra (Toro Pit Boss), John Pinette (Bumpo), Steve Raulerson (Jurij Astrov), Eduardo Yáñez (Mike Toro), Omar Avila (Joe Toro), A. Russell Andrews (Jimmy Weeks), William Haze (EMT), Terry Loughlin (Spoon), Marc Macaulay (Dante), Josh Thomas (hlasatel NBC), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk:

Titulky:

Obraz: 2,35:1

Bonus: