North Video – Vražedná přehlídka

Když vyplodím sto upoutávek i na filmy, které si pomalu vymyslím, určitě se poté objeví nějaký oznámený stoprvní. Dle upoutávky v novinách (web zatím mlčí, uváznul v minulém týdnu) North Video ve čtvrtek 19. listopadu 2009 za 49,- Kč přidává do nabídky film Vražedná přehlídka. Pokud jde o to být nejlepší, někteří lidé nemají se svými protivníky žádné slitování. Na imdb.com hlasovalo celých 16 lidí.

Ve světě módy panuje nevraživost, závist a soutěživost, tak jako snad nikde jinde. Pod krásným zevnějškem se však někdy může skrývat i nemilosrdný vrah. Právě v tuhle chvíli se na jedné soutěži krásných tváří a dokonalých těl takový vrah objeví. Nikdo neví, kdo to je. Každý začne podezírat každého. Všem je ale brzy jasné, že vrahovi nejde o počet obětí, ale o to nejcennější – 1. místo.

 

Po fotografování se mladé modelky chystají domů. Jedna z nich se opozdí, protože čeká telefon od přítele. Místo toho ale zazvoní mobil a kdosi se ptá, jestli má strach. Dívka znervózní a utíká k východu. Všude je zavřeno. Nakonec rozbije sklo ve velkém okně a snaží se volat o pomoc. V obrovské skleněné budově se sice v přízemí právě koná koncert, nikdo ji ale neslyší. Vzápětí do ní kdosi strčí a dívka padá z devátého patra dolů. Je to už třetí modelka, která byla v poslední době zavražděna. Případ vyšetřuje inspektor Giuliano DiPalma se svými spolupracovníky.

 

 

Módní fotograf Marco dostává v téže době úkol, aby vyhledal mladou, nadějnou a ještě neznámou modelku pro francouzského návrháře Louise. Objeví mladičkou Francescu Wertherovou. Zatímco začínající modelka podepisuje první velkou smlouvu s ředitelem modelingové agentury Lucou Blasim, série vražd pokračuje. Inspektor DiPalma stále pátrá po vrahovi, různé informace si ale začne pomalu shromažďovat i Francescina přítelkyně psychiatrička Claudie. Brzy začne mít jisté podezření…

 

 

O filmu se nedá nic moc najít ani v italštině, tak čert ví, co z toho je pravda. No, když ale čtu těch pár dostupných komentářů v naší mateřštině, přestávám se divit, že tenhle film nebyl vydavatelem propagovaný dopředu. Co kdyby si ty hlášky někdo přečetl včas?

 

Hovadina natočená v ČR – podle čeho si ti herci proboha vybírají scénáře? Jeden z filmů, na který koukáte s vyvalenýma očima a otevřenými ústy a nevěříte, že tohle někdo myslí vážně. Takovou neúctu ke kinematografii jsem ještě neviděl. A doufám, že už nikdy neuvidím.

 

Neuvěřitelně amatérský počin. Scénář působí, jako by ho psalo šestileté dítě, herci jsou banda mizerných ochotníků. Pan režisér a scenárista v jedné osobě se zhlédl v amerických thrillerech o masových vrazích, ale zplodil jen přihlouplou napodobeninu, kterou by měli pouštět lidem za trest.

Zadní strana obalu 

Žánr: Thriller

Země původu: Kanada / Itálie

Rok vzniku: 2000

Délka: 91 minut

Původní název: Primetime Murder / Delitto in prima serata

Světová premiéra: 16. dubna 2004 – USA, Kanada

Premiéra v kinech ČR: 1. července 2004

Režie: Alessandro Capone

Scénář: Alessandro Capone, Ciro Dammicco

Produkce: Ciro Dammicco, Luca Dammicco, Stefano Dammicco, Anselmo Parrinello

Hudba: Zacar and Pablo

Kamera: Adolfo Troiani

Střih: Roberto Silvi

Kostýmy: Fulvia Amendolia

Společnost: Eagle Pictures

Natáčeno: výstaviště Brno, Česká republika

Hrají: Ray Lovelock (inspektor Giuliano Di Palma), Sascha Zacharias (Francesca Werther), Luca Venantini (Marco), Marisa Berenson (Martha Wertherová), Yvonne Sciò (Claudia), Pier Maria Cecchini, Juraj Rasla, Tomáš Krejčíř, Anna Geislerová, Vladimír Marek, Danica Jurčová, Kateřina Herianová, Magdaléna Soušková, Vladimír Čech, Bořivoj Navrátil, Pavel Nekas, Roman Zach, Monika Kvasničková, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9  

Bonus: z naší nabídky, nejen pro nejmenší