North Video – Vraždy v Radiolandu

North Video na pondělí 23. listopadu 2009 oznámilo za 49,- Kč i vydání bláznivé komedie Vraždy v Radiolandu, kterou jsem našel např. v letošním červnovém programu televize Prima. Rozhlasová stanice v Chicagu rozjíždí svůj nový zábavný program. Premiéru provází řada zmatků a série vražd.

Na úvod opět citace ze stránek vydavatele:

 

Tak to je zmatek! Rádio uvádí pořad, kterým se uchází o přízeň sponzorů. V hektické atmosféře dojde k několika vraždám. A hlavní podezřelý si jen tak vysílá do éteru! Bláznivá komedie plná mrtvol, ve které mezi podezřelé patří i potencionální oběti.

 

 

Rozšiřme info pomocí dostupných zdrojů:

 

Rozhlasová stanice WBN v Chicagu připravila pilotní program živého vysílání za účasti diváků, jímž se uchází o potvrzení celoplošné licence a přízeň sponzorů. V hektické atmosféře běží programový slepenec hudebních čísel, skečů, scének, nekonečných seriálů apod.

 

 

Kolosální zmatek vysílání znásobí série vražd ve studiu – počínaje trumpetistou Ruffiesem, pokračuje ředitelem stanice Waltem Whalenem a sponzorem Kingem a konče hlasatelem Dexterem.

 

 

Případy řeší poručík Cross, hlavním podezřelým se stává Roger Henderson, vedoucí skupiny scénáristů, jemuž se však za pomoci manželky podaří uprchnout a prostřednictvím scénářů, které zasílá účinkujícím, podává zprávy o výsledcích vlastního pátrání po pachateli…

 

 

Tím je zvukový technik Max, který vynalezl před pětadvaceti lety televizi, nezískal však na ni patent. Jako milovník rozhlasu odstranil šestici akcionářů, kteří mu odcizili jeho plány, aby mohli v nově založené společnosti zahájit televizní vysílání. Tím by ovšem ohrozili existenci rozhlasu.

 

 

Dle pamětníků zběsilá retro pocta grotesce (trochu), vaudevillu (minimálně) a rádiu (hodně).

Žánr: Komedie / Romantický / Mysteriozní

Země původu: USA

Rok vzniku: 1994

Délka: 104 minut

Původní název: Radioland Murders

Světová premiéra: 21. října 1994 – USA

Premiéra v kinech ČR: 30. září 1999

Režie: Mel Smith

Scénář: George Lucas, Willard Huyck, Gloria Katz, Jeff Reno, Ron Osborn

Produkce: George Lucas, Rick McCallum, Fred Roos

Hudba: Joel McNeely

Kamera: David Tattersall

Střih: Paul Trejo

Kostýmy: Peggy Farrell

Společnost: Lucasfilm

Natáčeno: Castle Hayne, North Carolina, USA / Wilmington, North Carolina, USA

Hrají: Brian Benben (Roger Henderson), Mary Stuart Masterson (Penny Hendersonová), Ned Beatty (general Walt Whalen), George Burns (Milt Lackey), Scott Michael Campbell (Billy), Brion James (Bernie King), Michael Lerner (poručík Cross), Michael McKean (Rick Rochester), Jeffrey Tambor (Walt Whalen Junior), Stephen Tobolowsky (Max Applewhite), Christopher Lloyd (Zoltan), Larry Miller (Herman Katzenback), Anita Morris (Claudette Katsenbacková), Corbin Bernsen (Dexter Morris), Rosemary Clooney (Anna), Bob Goldthwait (Wild Writer), Robert Walden (Tommy), Dylan Baker (Jasper), Billy Barty (sám sebe), Tracy Byrd (sám sebe), Candy Clark (Billyho matka), Anne De Salvo (spisovatelka), Jennifer Dundas (Deirdre), Bo Hopkins (Billyho otec), a další

 

Údaje o DVD:

 

Tak další zpotvořenina – jen dabing bez původního znění, k tomu titulky a navíc ořez – FUUUUJ! 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (dle imdb.com 2,35:1)

Bonus: z naší nabídky, nejen pro nejmenší