H.C.E. – Velká sloní rodinka 1

V okamžiku, kdy North Video chrlí haldy a slibuje další spousty nej(h)různějších animáků, přichází ve středu 25. listopadu 2009 za 49,- Kč se svým příspěvkem, vyjít by měl první disk dětské série Velká sloní rodinka. Čekal jsem, že vydávání zastřeší Blesk, ale na obalu logo není k nalezení, je vidět jen logo BBC a H.C.E.

V domácích zdrojích nezklamal Newmy a animsvet.cz, ale i tady je vidět, že o seriálu toho u nás není zrovna příliš známo.

Podle zahraničních zdrojů se jedná o kreslenou verzi knižní předlohy, určenou pro děti ve věku tří až šesti let, která se věnuje „běžnému dennímu“ životu jedné sloní rodinky. Velké srdce, velké sny a velké naděje. A také třeba velké hromady špinavého prádla…

Pán a paní Velcí každý den odcházejí z domova, kde zůstávají jejich děti pouze s dědou a babičkou. Lars, Lisa, Linus a sloní miminko každý den slibují, že budou hodní.

Předškolní děti má seriál zábavnou cestou poučit o situacích, se kterými se mohou setkávat. I když jsou hlavními hrdiny sloni, každé dítě je vlastně členem takové rodinky.

V zahraničí obsahují DVD cca 5 epizod.

Režisér je animátorem některých filmů s Asterixem nebo příběhů z Kačerova (DuckTales).

A to je tak zhruba všechno, co se mi podařilo najít.

Podle knih Jill Murphy.

Velké sny, velké naděje a velká srdce.

Kouzelné příběhy jedné opravdu velké rodiny, která se sice ve všem podobá lidem, ale ve skutečnosti jsou maminka, tatínek a jejich děti sloni. Jejich všední život i touhy jsou však stejné jako u lidí. Maminka pečuje o rodinu, zatímco tatínek je ostrůvkem klidu uprostřed ruchu, který jej obklopuje v podobě dětí. Devítiletý Lester je „hvězdou“ města, Laura je tvořivá umělkyně, Luke velký neposeda a mazánkem všech je malá Lucy.

Na vydaném disku je 9 dílů:

Síla mouky

Holčičí záležitost

Hodní jako zlatíčka

Sportovní den

Sloni nezapomínají

Čmuchat a čichat

Velký cestovatel

Brnkačka

Pod širým nebem

Zadní strana

Žánr: Animovaný

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2007

Délka: 26×10 minut, aktuálně v přípravě druhá série 26×13 minut – 99 minut

Původní název: The Large Family

Režie: Philippe Balmossiere

Námět: Jill Murphy

Scénář: Jan Page

Produkce: Dan Maddicott

Společnost: Caribara Animation / DQ Entertainment / LuxAnimation (pro BBC)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný