Vapet dětem – Můj přítel pes

Sobotní Vapet v edici Dětem nabídne 28. listopadu 2009 za 48,- Kč starší film Můj přítel pes. Od režiséra, od něhož minulý týden vyšlo O divokém poníkovi.

Asi není na světě dítě, které by netoužilo po zvířeti, a ani dvanáctiletý Nell není výjimka. Když jednoho dne najde s dědečkem zbídačeného psa, kterého jeho bývalý majitel skoro utrápil, neváhá Nell ani chvíli a hned začne dědečka přemlouvat, aby se psa ujali a pomohli mu uzdravit se.

 

 

 

Dědečkovi se ten nápad nejdřív moc nelíbí, ale protože má sám moc rád zvířata, nakonec rozhodne, že se o psa postarají. Nellův sen se tím splnil, má však ještě jeden. Stát se slavným malířem.

 

Žánr: Drama / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1960

Délka: 96 minut

Původní název: A Dog of Flanders

Světová premiéra: 17. března 1960 – USA

Režie: James B. Clark

Scénář: Ouida, Ted Sherdeman

Produkce: Robert B. Radnitz

Hudba: Paul Sawtell, Bert Shefter

Kamera: Otto Heller

Střih: Benjamin Laird

Zvuk: Wim Huender

Kostýmy: Antoinette Roeterdink

Společnost: Twentieth Century-Fox Film Corporation

Hrají: David Ladd (Nello Daas), Donald Crisp (Jehan Daas), Theodore Bikel (Piet van Gelder), Max Croiset (pan Cogez, mlynář), Monique Ahrens (Corrie), Siobhan Taylor (Alois), Gijsbert Tersteeg, John Soer (podomní prodejce), Katherine Holland (mlynářka), Lo van Hensbergen (kněz), Hans Tiemeyer, Maxim Hamel, John De Freese, Matthieu van Eysden, Katja Berndsen, Helen van Meurs, Ulla Larsen, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, slovensky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný