Blesk – Adios Django

Tak další vtipný zmatek. S názvem Viva Django!, překládaným Adios Django! nebo také Ať žije Django! existuje film režisérů Franca Rossettiho a Ferdinanda Baldi, kde hlavní roli vytvořil Terence Hill. Ovšem stejným českým názvem byl obdařen i film, který natočil Ferdinando Baldi sám, jmenuje se v originále Texas, addio a hlavní roli má Franco Nero… Takže klasická nejistota, navíc se neví, jestli vyjde v Blesku nebo jinde. Nicméně po exkurzi do trafik a prohlídce bulvárního tisku se nepotvrzené zprávy mění v očekávání, že v úterý 24. listopadu 2009 za 49,- Kč vyjde film uvedeného názvu s Franco Nerem. Dva bratři chtějí vyrovnat staré dluhy s vrahem jejich otce. Jeden z nich se však dozví, že jeho pravým otcem je muž, jemuž v duchu přísahal pomstu…

Pistolník Burt Sullivan je už několik let váženým šerifem v jednom malém texaském městečku. Jednoho dne však šerifskou hvězdu předá svému zástupci a sám se vydá spolu s mladším bratrem Jimem do Mexika.

Zahraniční plakát

Zde chtějí nalézt Cisca, muže, který před mnoha lety zabil jejich otce. Nyní oba bratři cítí, že je načase, aby se zabijákem vyrovnali staré účty a pomstili otcovu smrt. Po dlouhém putování konečně dorazí do městečka, v němž by měl Cisco údajně žít. A jak se záhy ukáže, informace byly přesné.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Stačí jen vyslovit Ciscovo jméno a každý se začne třást strachy. Z bývalého zabijáka se stal jeden z největších vlastníků půdy a díky tomu i faktický vládce městečka. Jeho obyvatele ovládá pomocí strachu, jenž jim nahání svou malou armádou hrdlořezů, která pro něj dělá tu nejšpinavější práci.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Burt s Jimem by rádi dostali tyranského vraha před soud v Texasu a zastavili řádění Ciscovy bandy, avšak celou situaci zkomplikuje jedno tajemství, jež nyní vyjde najevo. Jim totiž zjistí, že jeho skutečným otcem je Cisco.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Na imdb.com 62 procent, na csfd.cz 69. Podle diváků klasika spaghetti westernů – prašná mexická atmosféra, vysoká hustota přestřelek (podle jednoho zahraničního serveru 72 zastřelených), zapamatovatelný titulní song. Jen s Djangem to nemá nic společného, jde jen o využití slavného jména v souvislosti s úplně jiným filmem.

Zadní strana

Žánr: Western / Akční

Země původu: Itálie / Španělsko

Rok vzniku: 1966

Délka: 89 minut (1:28:27)

Původní název: Texas, addio

Světová premiéra: 28. srpna 1966

Režie: Ferdinando Baldi

Scénář: Ferdinando Baldi, Franco Rossetti

Produkce: Manolo Bolognini

Hudba: Antón García Abril, Don Powell

Kamera: Enzo Barboni

Střih: Sergio Montanari

Kostýmy: Carlo Simi

Společnost: B.R.C. Produzione S.r.l. / Estela Films

Hrají: Franco Nero (Burt Sullivan), Alberto Dell’Acqua (Jim Sullivan), Elisa Montés (mulatka), José Guardiola (McLeod), Livio Lorenzon (Alcalde Miguel), Hugo Blanco (Pedro), Luigi Pistilli (advokát), Antonella Murgia, Gino Pernice (zaměstnanec banky), Giovanni Ivan Scratuglia (Dick), Silvana Bacci (dívka v baru), Remo De Angelis, Mario Novelli (zabiják), José Suárez (Cisco Delgado), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky , česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků

Obraz: barevný PAL DVD9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný