ABC – Castle Strike

Nabídku her pro PC obohatil časopis ABC dnes v úterý 24. listopadu 2009 titulem Castle Strike za 49,- Kč. Jedná se o propracovanou real-time strategii, vydanou původně v březnu 2004.  

Castle Strike se odehrává ve středověké Evropě během stoleté války a nabízí příběh plný bitev, nečekaných přepadení, své místo zde má také podlá zrada, útoky na nepřátelská opevnění, vyhledávání a ničení loupežnických ležení a nechybí ani možnost budovat svůj hrad, či pevnost. Hra obsahuje tři hratelné strany – Angličany, Francouze, Němce. Každá má 18 vlastních unikátních jednotek včetně rytířů na koni i pěších, bojovníky s meči, kopím, sekerami, kušemi a primitivními střelnými zbraněmi.

 

V rámci opevnění hradu pak bude možné ovládat, věže, katapulty, mortary, praky a další. Jakmile hráč má dosti prostředků může se pustit do budování vlastního hradu za pomoci předpřipravených návrhů, nebo zcela dle svých představ. K dispozici je samozřejmě několik druhů zdí, strážných věží, bran a uvnitř hradu pak je možné postavit jakoukoli z 25 budov. Dojde-li k obléhání hradu a vycvičená vojenská síla již nebude stačit, nabídne hra možnost přeměnit své civilní obyvatelstvo v málo účinnou, ale často rozhodující vojenskou sílu.

 

Minimální požadavky:

Microsoft Windows 98se/Me/2000/XP

Procesor Pentium 3 800 MHz nebo podobný

Paměť 256 MB RAM

32 MB DirectX 8.1 kompatibilní gradická karta

Zvuková karta DirectX 8.1 kompatibilní

500 MB volného místa na disku

 

Doporučené požadavky:

Microsoft Windows 2000/XP

Procesor Pentium 2 GHz nebo lepší

Paměť 512 MB RAM

64 MB DirectX 9 kompat. graf. karta nebo lepší

Zvuková karta DirectX 9 kompatibilní

500 MB volného místa na disku

 

A jelikož my nejsme herní server, všechny případné dotazovatele odkážu na pomoc pana "Gůgla", net je plný návodů i cheatů…