Urania – Merlin a kniha kouzel

Vydavatelství Urania ve středu 25. listopadu 2009 za 49,- Kč poslalo na pulty další DVD ze svého katalogu, tentokrát je to další televizní film Merlin a kniha kouzel. Vítejte do časů kouzel a naděje. Vítejte zpět na hradě Camelot!.

Celá země krále Artuše je v moci zákeřného čaroděje Arkadiena. Nadešel však čas, kdy se synové i dcery králů a rytířů vydali na cestu hledání mocného kouzla, ukrytou v knize nevýslovné síly. Jejich jedinou nadějí na záchranu království je legendární kouzelník Merlin a bájný meč Excalibur.

Jiná verze téhož:  

 

Několik let po smrti krále Artuše se nad Británií rozprostře zlo v podobě záhadného Arkáďana. Ten ovládne Kamelot a pomocí Knihy Monster tyranizuje lid. Poslední nadějí lidí je Avlynn Pendragon, dcera krále Artuše, která se vydá na výpravu za Merlinem.

 

 

 

Ten se sice ubral do ústraní, ale jako jediný totiž může pomoci zastavit Arkáďana. Na cestě ještě Avlynn pomáhá zdolat nástrahy a nebezpečí poslední rytíř kulatého stolu sir Galahad, jeho syn Lysanor a Tristan, syn sira Tristana.

 

 

 

Ti všichni společně s Merlinem podnikají nebezpečnou výpravu, aby porazili Arkáďana. Avlynn se také pokusí najít legendární meč Excalibur, který jí pomůže v jejím tažení, aby se nakonec mohla postavit Arkáďanovi, svému nevlastnímu bratru…

38 hlasů na imdb.com sice není příliš reprezentativních, ale oproti minulým propadákům vydavatele dosáhl tenhle příživník na známé legendě alespoň na průměr. Kde se ve staré Anglii bere Medusa? Neměla být touhle dobou už náhodou po smrti?

Obrazovka z DVD

Z dostupných komentářů:

Obrazovka z DVD 

Pokračování příběhu o kouzelníkovi Merlinovi, meči Excalibru a potomcích krále Artuše. Pokud pominu nudné scény, ohrané postoje a trapné dialogy s obnovujícími se herci, které vidíte několikrát ve filmu po jejich smrti (příčinou je asi nízký rozpočet) jde to shlédnout v klidu a celé.

Obrazovka z DVD

Žánr: Dobrodružný / Fantasy

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2009

Délka: 85 minut (počítadlo ukazuje 1:28:26)

Původní název: Merlin and the Book of Beasts

Světová premiéra: 6. prosince 2008 – USA

Režie: Warren P. Sonoda

Scénář: Brook Durham

Produkce: Harvey Kahn, Eric Maran, Nadia Mear

Hudba: Craig McConnell

Kamera: Mathias Herndl, Adam Sliwinski

Střih: Nicole Ratcliffe

Kostýmy: Allisa Swanson

Dekorace: Gail Luining

Společnost: Front Street Pictures

Natáčeno: Langley, British Columbia, Kanada / Maple Ridge, British Columbia, Kanada

Hrají: James Callis (Merlin), Laura Harris (Avlynn), Donald Adams (Sir Galahad), Monique Ganderton (Moira), Jesse Moss (Lysanor), Patrick Sabongui (Tristan), Maja Stace-Smith (Medusa), Jim Thorburn (Arkadian), Megan Vincent (Minerva), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: z naší nabídky

Z naší nabídky