North Video – Battlestar Galactica 18. DVD

Jak jsem již upozorňoval, North Video přehodnotilo své předchozí rozhodnutí a v úterý 1. prosince 2009 v řadě Světový seriál obnovuje prvním DVD třetí sezóny vydávání seriálu Battlestar Galactica. Za 49,- Kč bude tedy k dispozici dostupný disk opět se dvěma epizodami. Co mě na celé „utajené" akci fascinovalo byl fakt, že portál bsg.cz, který je pro propagaci něčeho takového jasně ten nejlepší marketingový partner, se musel po informacích pídit a pracně zjišťovat, jestli je na šuškandě něco pravdy.

Cyloni byli stvořeni lidmi. Vyvinuli se. Vzbouřili se. Existuje mnoho kopií. A mají plán …

 

Hvězdná sága pokračuje: flotila vesmírných plavidel v čele s bitevní lodí Galactica putuje k bájné planetě Zemi, na které by zdecimované lidstvo po zdrcujícím útoku Cylonů našlo nový domov.

 

 

Zdrcující útok Cylonů zničil všech dvanáct vesmírných lidských kolonií a naživu zůstaly jen posádky lodí, roztroušených v kosmu.

 

Pod vedením battlestar GALACTICA putuje tato hvězdná flotila k legendami opředené 13. kolonii – bájné planetě Zemi, kde by zbytky lidského rodu našly útočiště a snad i nový domov. 

 

Potvrzený předpoklad tedy je, že DVD obsahuje:

 

1. Okupace (Occupation) – 42 minut

Režie: Sergio Mimica-Gezzan

Scénář: Ronald D. Moore

 

Čtyři měsíce po příletu Cylonů není Nová Caprica zrovna to nejlepší místo k životu. Prezident Baltar a nově zřízená policie Nové Capricy jsou jen nástroje v rukou Cylonů. Ovšem lidé mají dvě naděje: že hnutí oporu oslabí Cylony a že se pro ně vrátí admirál Adama s flotilou. Kara Thrace je od začátku okupace vězněna Leobnem v jeho bytě, kde se ji snaží přesvědčit o tom, že ji miluje. Nic na tom nemění ani to, že ho Kara neustále zabíjí. Leoben se jen přenese do nového těla a vrátí se za Karou. Věří totiž, že to, aby byl s Karou, je vůle Boží.

 

 

Naproti tomu je plukovník Tigh držen ve vězení do té doby, než jeho žena začne spát s cylonským vůdcem Cavilem. Tigh, který ve vězení přišel o oko, se rychle opět dává do kontaktu s vůdci vzpoury, Tyrolem a Andersem. Tyrolovi se podařilo sehnat bezpečnostní plán promoce policejní akademie a Duck, který přišel o všechno, se jako dobrovolník hlásí k sebevražednému atentátu. Podle Tyrola už ale toto překračuje morální hranici, ovšem Tigh, jako velitel hnutí odporu, plán schvaluje a Duck se začíná připravovat na svoji poslední misi.

 

Daleko ve vesmíru se mezitím admirál Adama snaží naplánovat záchrannou operaci. Lee, velitel Pegasu a manžel Dually ovšem nevěří, že by taková mise mohla uspět, a chce dál pokračovat s tím, co zbylo z lidské rasy na lodích ve vesmíru, což je přibližně dva tisíce lidí. Adamovým nejbližším společníkem se tak stala Sharon, která si postupně vysloužila jeho úctu a respekt.

 

 

V tu chvíli je učiněn zásadní pokrok: hnutí odporu se podaří zkontaktovat s Raptorem ukrytým v mlhovině poblíž Nové Capricy, který tam čekal na rozkaz admirála. Tento malý úspěch obě strany utvrdí v myšlence na záchranu lidí z Nové Capricy. Tigh tak dává příkaz k atentátu…

 

2. Propast (Precipice) – 42 minut

Režie: Sergio Mimica-Gezzan

Scénář: Ronald D. Moore

 

Cyloni jsou zaskočeni Duckovým sebevražedným atentátem, který je podle nich další překážkou v jejich úctyhodné snaze o mírumilovný život s lidmi. V důsledku atentátu proto nechají pozatýkat stovky lidí podezřelých z kontaktu s hnutím odporu. Tomu se naštěstí vyhnou Tyrol, Anders a Tigh, kteří zrovna ze svého tajného úkrytu kontaktují Galacticu. Když se ovšem Tyrol vrací do svého stanu, nachází svého syna opuštěného. Jeho žena Cally byla jednou ze zatčených. Roslinová naléhá na Tighe, aby přestal se sebevražednými atentáty.

 

 

Ten však odmítá a další atentátník se odpaluje v elektrárně. Jako odplatu donutí Cyloni prezidenta Baltara, aby podepsal rozsudek smrti pro dvě stě podezřelých vzbouřenců, včetně Cally, Toma Zareka a Roslinové. Ve světle této události se Gaeta a Jammer, kteří kolaborovali se Cylony, rozhodnou přehodnotit své stanovisko. To ovšem nemusí stačit, aby zachránili ostatní lidi před popravčí četou. Mezitím přivádí Leoben Kaře návštěvu: malou holčičku, o které tvrdí, že je Kařina biologická dcera, produkt cylonských experimentů při křížení cylonské a lidské DNA.

 

Mezitím se na Galactice připravuje malý tým, který se má setkat s vůdci hnutí odporu na Nové Caprice. Lee proti této misi protestuje. Hlavně proto, že by jí měla velet Sharon Agathonová. Adama rozhoduje, že se Pegasus s civilní flotilou vydají dál hledat Zemi, zatímco on s Galacticou se pokusí o záchranu lidí na Nové Caprice. Znovu uvádí do služby Sharon jako poručíka koloniální flotily a ta se vydává na svou misi.

 

 

Na Nové Caprice je Ellen opět s Cavilem. Ten jí hrozí, že pokud nedodá Cylonům důležité informace o hnutí odporu, bude Tigh opět zatčen a mučen. Vystrašená Ellen řekne Cylonům o plánovaném setkání mezi Andersem a posilami z Galacticy. S Centuriony chystajícími se popravit na dvě stě vězňů a Cylony chystajícími se přepadnout Anderse visí osud lidské rasy na vlásku…

 

A jako již tradičně uvádím, že obsahy epizod jsou převzaty z www.bsg.cz, kde najdete i mnoho dalších informací.

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: ? minut 

Údaje o DVD (předpoklad je, že zůstanou stejné jako u předchozích vydání): 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: ?