North Video – Xena: Princezna bojovnice – 22. DVD – 3. série

A pak že telepatie nefunguje. Zatímco jsem komunikoval s lidmi z portálu bsg.cz o chystaném „obnovení" a podivoval se, že přece pro vydavatele nemůže být nic snazšího, než oslovit fanouškovskou základnu a s její pomocí si pohodlně zajistit odbyt, North Video, které je mi zeměpisně vcelku blízko, ale zároveň neskutečně daleko za hradbou mlčení, oslovilo portál, věnovaný dalšímu ze seriálů, který se vrací na pulty. V úterý 1. prosince 2009 v řadě Světový seriál bude ke koupi první DVD třetí série seriálu Xena: princezna bojovnice za 49,- Kč.

Xena: Warrior Princess je americký televizní seriál natočený na Novém Zélandu. Seriál je produkovaný společností Pacific Renaissance Pictures (vlastní ji Robert Tapert a Sam Raimi) společně s Universal Studios, která zařídila jeho distribuci. Xena se vysílala od roku 1995 do roku 2001 Seriál vznikl jako odnož (tzv. spin-off) seriálu Hercules: The Legendary Journeys a mnoho postav se objevilo jak v Herkulovi, tak i ve Xeně.

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, nepokojem zmítaná zem zrodila hrdinku. Byla to Xena, mocná princezna bojovnice, zocelená žárem četných bitev. Síla, vášeň a nebezpečí… Její odvaha měla změnit svět.

 

V daleké zemi vycházejícího slunce, v době dávných tradic a obyčejů, putuje odvážná princezna Xena starověkým světem, aby s věrnou přítelkyní Gabrielou po boku bojovala proti zlu a bezpráví. Díky dokonalému výcviku ovládá všechny druhy zbraní a není tedy nepřítel, kterému by se nedokázala směle postavit. Všude, kam přijde, ji její sláva předchází a postupně se tak jméno Xena stává nesmrtelnou legendou, ke které se upínají naděje chudých a utlačovaných.

DVD obsahuje dvě epizody :

1. Fúrie (The Furies – 29. září 1997) – 41:33

Áres obviní Xenu před Fúriemi z toho, že nepomstila vraždu svého otce. Fúrie odsuzují Xenu k pronásledování a šílenství, pokud nevykoná pomstu. Avšak ukazuje se, že vrahem byla Xenina matka…

Režie: Gilbert M. Shilton

Scénář: R. J. Stewart

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Jim Prior

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela), Kevin Smith (Ares, bůh války), Steve Farac Ciprian (Orestes), Celi Fonsesca (Tisiphone), Gordon Hatfield (Rufinus), Graciele Heredia (Megaera), Asa Lindh (Alecto), Reuben Purchase (Keeper), Darien Takle (Cyrene), Craig Walsh-Wrightson (Lysis)

2. Byla tam, udělala to (Been There, Done That – 6. října 1997) – 40:36

Xena, Gabriela a Joxer uvíznou v časové smyčce. Musejí prožívat stále ten samý den, dokud Xena, která si to celé jako jediná pamatuje, nezastaví dívku od sebevraždy…

Režie: Andrew Merrifield

Scénář: Hilary J. Bader

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Robert Field 

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela), Ted Raimi (Joxer), Joseph Murray (Neron), Deverik Williams (Tybelus), Rebekah Davies (Hermia), John McKee (Lord Menos), Norman Fairley (Lord Lycost), Marek Sumich (Edos), Norman Forsey (Casca), Rodney Cook (muž #1), Campbell Rousselle (muž #2), Alastair "Neil" Duncan (Perion), John Glass (Tius), Mary Woodward (Altara), John Smythe (lékárník)

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995 – 2001

Původní název: Xena: Warrior Princess

Společnost: MCA Television / Renaissance Pictures / Studios USA Television / Universal TV

Natáčeno: Nový Zéland

Údaje o DVD:  

 

Délka: 90 minut (82:10)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky (vypínatelné u českého zvuku, napevno s anglickým zvukem)

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný