Aha! – Pád anděla

Další kousek Hvězdné edice, která vychází s logem Aha!, měl být ve čtvrtek 3. prosince 2009 za 59,- Kč televizní film Pád anděla. Natočeno na motivy světového bestselleru Nory Roberts. Jenže ohlášené tituly této edice se na poměrně dlouhou dobu někam vypařily a jejich zmrtvýchvstání začalo dnes, ve čtvrtek 10. prosince 2009, kdy se překvapivě toto DVD ocitlo bez ohlášení na pultech.

Reece Gilmore je svobodná atraktivní žena, která jako jediná přežila masakr, ke kterému došlo v bostonské restauraci, kde pracovala jako šéfkuchařka. Není tedy divu, že chce všeho nechat a začít znovu někde jinde. Se zoufalou touhou po změně se vydává na putování, jehož cíl nezná. Utíká před traumatizující minulostí.

 

 

Po dlouhé cestě její automobil kvůli poruše uvázne v malebném zapadlém městečku Angels Fall ve Wyomingu, Reece tu nalézá práci v místní restauraci a doufá, že si vydělá dost na to, aby mohla pokračovat dál. Ale po seznámení s místními obyvateli – zvláště s milým mladým spisovatelem Brodym – své rozhodnutí mění. Hází svou minulost za hlavu a chce znovu začít zde.

 

 

Při jednom z výletů do okolí se však Reece stává svědkem vraždy. Její psychické trauma je zpátky a nejen kvůli tomu, co spatřila. Při vyšetřování totiž policisté žádné známky zločinu nenalézají a jejímu příběhu nikdo nevěří. Reece začíná pochybovat o vlastní příčetnosti.

 

 

Diváky průměrné televizní dílko příliš nepotěšilo:

 

Film je děsně béčkový a hodí se na ranní vysílání na Nově. Děj nemá ani hlavu ani patu.

 

Znovu jsem se ubezpečil, že nesledováním televizních amerických thrillerů o nic nepřicházím. Je to jen další z tuctových filmů podobného typu.

Žánr: Drama / Romantický / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 90 minut

Původní název: (Nora Robert’s) Angels Fall

Světová premiéra: 29. leden 2007 – USA

Režie: Ralph Hemecker

Námět: Nora Roberts

Scénář: Janet Brownell

Produkce: Tom Cox, Stephanie Germain, Peter Guber, James Hilton, Salli Newman, Murray Ord, Jordy Randall, Jay Smith, Peter Strauss

Hudba: Chris P. Bacon, Stuart Michael Thomas

Kamera: Joel Ransom

Střih: Louis F. Cioffi

Kostýmy: Carol Case

Společnost: Alberta Film Entertainment / Degeto Film / Lifetime Television / Mandalay Entertainment / Mandalay Television / Stephanie Germain Productions / Tandem Filmproduktion

Natáčeno: Canmore, Alberta, kCanada

Hrají: Heather Locklear (Reese Gilmoreová), Johnathon Schaech (Brody), Gary Hudson (Rick Marsden), Derek Hamilton (Lo), Linda Darlow (Joanie), Lisa Marie Caruk (Linda Gailová), Len Crowther (Doc), Pete Seadon (Mac Drubber), Chezlene Kocian (Marlie), Shannon Tuer (Denna Jamesová), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: žádný