North Video – Noc a město

Jedno slavné jméno za druhým sází North Video do nabídky, ovšem pojem zahlcení trhu této společnosti asi zůstává utajen. Ve čtvrtek 3. prosince 2009 za 49,- Kč film Noc a město. Nepříliš úspěšný právník začíná svou novou kariéru jako promotér boxerských zápasů a je ochotný udělat cokoliv, jen aby dosáhl špičkové úrovně.

Harry Fabian je velmi výmluvný a přesvědčivý, přesto však nepříliš úspěšný třetiřadý právník s nepříliš výnosnou praxí. Během případu proti místnímu gangsterovi Irovi Grossmanovi, který oficiálně vystupuje jako promotér boxerských zápasů, je Fabian fascinován světem boxerských zápasů a když případ prohraje, rozhodne se zkusit štěstí jako promotér.

Ve snaze vydělat konečně pořádný balík a současně oplatit Grossmanovi porážku na jeho vlastní půdě přijde na geniální myšlenku, začne organizovat velký zápas s bývalými hvězdami boxu. Pomáhá mu nejen jeho milenka, servírka Helen Nasseros, provdaná za Phila Nasserose, majitele manhattanské restaurace, kde pracuje, ale také odepsaná boxerská legenda Al Grossman, starší bratr jeho protivníka Iry.

Fabian najme sál, nechá vytisknout plakáty a rozjede kolotoč lží a polopravd, které by mu pomohly prodat co nejvíce vstupenek bez ohledu na varování Iry Grossmana. Nejenže totiž Fabian vstupuje na nebezpečnou půdu podnikání, které je v rukou mafie, ale navíc je tu Alův nepříliš dobrý zdravotní stav a Ira se netají tím, že pokud se bratrovi něco stane, bude to mít pro Fabiana velmi nepříjemné důsledky.

Zadlužený Fabian už však nemůže couvnout a jedinou jeho nadějí je zisk z úspěšného zápasu. Jenže postupně se ukazuje, že nic nejde tak dobře, jak by mělo a na Fabiana dopadá jedna katastrofa za druhou.

Podle diváků vcelku průměrný remake literární předlohy, stojící jen a pouze na výkonu Roberta de Niro.

Zadní strana obálky

Žánr: Drama / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1992

Délka: 100 minut

Původní název: Night and the City

Světová premiéra: 11. října 1992 – USA (New York Film Festival)

Režie: Irwin Winkler

Námět: Gerald Kersh

Scénář: Richard Price

Produkce: Rob Cowan, Nelson McCormick, Jane Rosenthal, Harry J. Ufland, Mary Jane Ufland, Irwin Winkler

Hudba: James Newton Howard

Kamera: Tak Fujimoto

Střih: David Brenner

Kostýmy: Richard Bruno

Společnost: Penta Films / Tribeca Productions

Natáčeno: New York City, New York, USA

Hrají: Robert De Niro (Harry Fabian), Jessica Lange (Helen Nasserosová), Cliff Gorman (Phil Nasseros), Alan King (Ira ‚Boom Boom‘ Grossman), Jack Warden (Al Grossman), Eli Wallach (Peck), Barry Primus (Tommy Tessler), Gene Kirkwood (Resnick), Gerard Murphy (ocelová čelist 1), Clem Caserta (ocelová čelist 2), Anthony Canarozzi (Emmett Gorgon), David W. Butler (John Bonney), Byron Utley (Frisker), Margo Winkler (soudkyně Parkerová), Maurice Shrog (manažer tělocvičny), Regis Philbin (sám sebe), Joy Philbin (sama sebe), Richard Price (doktor), Frank Jones (John Dugan), Thomas Mikal Ford (Herman), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (pozor, oseknutý paskvil, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus:  Z naší nabídky (trailery: Momentky, Hitman 3, Prezidentův muž 2, Swannova láska, Battlestar Galactica – 3. sezóna, Noc a město, Opravdová blondýnka, Aladinova kouzelná lampa, Celou dlouhou noc, Titus, Kickboxer, Princezna na hrášku, Bojovník, Luther, Zákon a pořádek: Zločinné úmysly, Můj život, Mrtvá ve vodě, Malá mořská víla, Cesta, Xena – 3. série), Nejen pro nejmenší (ukázky z animovaných filmů: Král dinosaurů, Kniha džunglí, Lví král Simba, Kapitán Flamingo, Sonic, Pucca, Spider-man)