Blesk pro ženy – Hra osudu

Další disk z kolekce se jménem Barbary Wood vydává Blesk pro ženy v pondělí 7. prosince 2009 za 49,- Kč. Tentokrát to bude Hra osudu. Dobrodružný televizní film o ženě, která hledá svou sestru a snaží se přijít na kloub tajemství vzácné sošky.

Mladá archeoložka našla vzácnou mayskou sošku a ocitla se ve velkém nebezpečí. Ještě před tím než záhadně zmizela, stačila jí poslat svojí sestře…

Zdravotní sestra Lydia Harris je zručná instrumentářka, která pracuje v nemocnici v Los Angeles a během jedné značně komplikované operace je odvolána k naléhavému telefonnímu hovoru.

Volá jí sestra Adéla, se kterou už téměř čtyři roky nemluvila a neměla o ní žádné zprávy, protože se po tragické smrti rodičů přestaly stýkat. Adéla, která pracuje jako archeolog na vykopávkách v Mexiku ji naléhavě, ale poněkud zmateně prosí, aby za ní okamžitě přiletěla.

 Nedlouho poté dostane Lydia od Adély balíček obsahující malou figurku ze slonoviny vyřezanou do tvaru šakalí hlavy. Lydia a její přítel, chirurg Marc Kellerman, se obrátí s prosbou o radu na soukromého sběratele a znalce umění.

 Vyjde najevo, že jde o figurku pocházející z prastaré mayské stolní hry a že figurka má nedozírnou cenu. Když jí vzápětí někdo prohledá byt, uvědomí si Lydia, že její sestře opravdu hrozí nebezpečí a začne se o ni bát. Navzdory nesouhlasu dr. Kellermana se Lydia rychle rozhodne a bez váhání se vypraví do Mexika.

To je však pouze začátek nebezpečného dobrodružství, kde na ni číhají nejen nástrahy divočiny, ale také nebezpeční muži, toužící z různých důvodů po sošce nedozírné ceny.

Zadní strana

Žánr: Dobrodružný / Romantický

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2002

Délka: 86 minut

Původní název: Barbara Wood: Spiel des Schicksals

Světová premiéra: 10. listopadu 2002 – Německo

Režie: Michael Steinke

Námět: Barbara Wood (román)

Scénář: Thomas Hernadi

Produkce: Beate Balser, Martin Kircher, Albert Schwinges, Michael Smeaton, Heidi Ulmke, Alfonso Zabaleta

Hudba: Jens Langbein, Robert Schulte-Hemming

Kamera: Heinz-Dieter Sasse

Střih: Tanja Petry

Kostýmy: Claudia Kühlke

Zvuk: Ulf Erismann, Tomas Kanok, Joern Steinhoff, Stefan Wangorsch

Společnost: FFP Media Entertainment

Hrají: Anja Kruse (Lydia Harrisová), Sky Dumont (Ricardo Lapujade), Saskia Valencia (Adele Harrisová), Helmut Zierl (Marc Kellermann), Anne Mollová (sestra Jenny), Karl Knaup (profesor Helitzer), Ulli Lothmanns (profesor Halliburton), Mariella Ahrens (Marissa Lapujadeová), Hugh Armstrong (Albert Rossiter), Arman Inci (Juan), Elif Inci (Juan), Juan Antonio Llanes (antikvář), Juan Carlos Moreno, Allen Martin Reidel, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby: Digital 2.0 německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný