Blesk – Román pro ženy

V Blesku se 14. února 2007 za 38,- Kč dočkáme dalšího českého filmu Román pro ženy, natočeného podle stejnojmenného bestselleru Michala Viewegha.

Román pro ženy patří k nejoblíbenějším titulům Michala Viewegha, bezpochyby nejpopulárnějšího českého spisovatele současnosti. Román pro ženy je jemně groteskním příběhem dvou žen: dvacetileté Laury, která pracuje v redakci dámského týdeníku Vyrovnaná žena, a její ovdovělé matky, tlumočnice a překladatelky Jany.

 

 

 

Obě ženy hledají toho pravého a stále se jim to nedaří. Jana, která kdysi chodila s jedním Čechem, a proto "typické" Čechy upřímně nesnáší, marně hledá svého vysněného cizince a útrpně odolává tragikomické dvornosti dobráckého souseda Žemly.

 

 

 

Laura se po dvou vztazích (s lektorem angličtiny a mladičkým prodavačem mobilních telefonů) zamiluje do čtyřicetiletého Olivera, který je zaměstnán coby kreativec v reklamní agentuře. Do muže, který byl před dvaceti lety velkou láskou Lauřiny matky, jinými slovy oním "typickým" Čechem…

 

Žánr: Komedie / Romantický

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2005

Délka: 95 minut

Kinopremiéra v ČR: 14. dubna 2005

Režie: Filip Renč

Asistent režie: Jiří Kačírek ml.

Náměr: Michal Viewegh (stejnojmenný román)

Scénář: Michal Viewegh

Produkce: Rudolf Biermann, Pavel Čechák, Petr Chajda, Tomáš Hoffman, Petr Zempliner, Ondřej Zach

Hudba: Arno Elias, Jérôme Degey, Eric Capone, Michel Eli, Support Lesbiens

Kamera: Petr Hojda

Střih: Jan Mattlach

Kostýmy: Jitka Matiášková

Masky: Lucia Gibodová, Květa Holasová

Architekt: Petr Fořt

Zpěv: Iva Frühlingová

Zvuk: Radim Hladík ml., Otto Chlpek

Společnost: Česká produkční 2000 / In Film Praha / TV Nova

Hrají: Zuzana Kanócz (Laura), Marek Vašut (Oliver), Simona Stašová (Jana, matka Laury), Laďka Něrgešová (Ingrid), Miroslav Donutil (soused Žemla), Stella Zázvorková (babička), David Švehlík (Hubert), Jaromír Nosek (Richard „Rickie"), Peter Smitch (Jeff), Klára Sedláčková (kadeřnice Sandra), Radana Herrmannová (šéfredaktorka), Jiří Bábek (Milan), Olga Lounová (bludička), Juraj Ďurdiak (Hans), Patrik Stoklasa, Jan Svěrák (číšník), Saša Rašilov III (mladík na padáku), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky, anglicky, francouzsky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: film o filmu, filmová upoutávky, fotogalerie, profily tvůrců, profily herců