InterSonic – Márnice

Těžko soudit, který z načatých cyklů KlikTV bude mít přednost, zda Svět festivalu nebo Svět hororu. InterSonic na obalu prvního DVD druhé uvedené řady plánoval film Márnice. Cena je jasná, 49,- Kč, ovšem jestli to bude někdy v týdnu od 14. prosince 2009 nebo úplně jindy poznáme až pohledem na pult. A od středy 16. prosince 2009 je jasno, DVD je na pultech.

Doylova rodina se přestěhuje do venkovské oblasti Kalifornie, aby zde začala nový život. Možná je to zvláštní volba, jelikož opětně zprovozní pohřební službu ve dlouho opuštěném domě bratří Fowlerů.

 

 

Místní obyvatelé se tohoto domu bojí a ve městě se povídá, že místo, kde tento dům stojí, je prokleté. Doylova rodina brzy přijde na to, že na jejich pozemku se skrývá něco, co probouzí mrtvoly z jejich dlouho zapomenutých hrobů a živí se na smrti samotné.

 

 

Nejen diváci film vcelku popravili:

 

 

Další z dloooooouhé řady vyvražďovacích hororů s naprosto dementním příběhem. Nechtěná parodie na horor. Hooper byl klasik hororového žánru. Slovo byl naprosto pasuje.

 

 

Film pro ty, kdo mají rádi béčkové horory s trapným začátkem, ječící sexbombou, vraždící maminkou a ještě trapnějším koncem. Jinak fakt ztráta času.

 

Žánr: Horor / Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 90 minut

Původní název: Mortuary

Světová premiéra: 12. května 2005 – Francie (Cannes Film Market)

Kinopremiéra v ČR: 25. května 1995

Režie: Tobe Hooper

Scénář: Jace Anderson, Adam Gierasch

Produkce: Andrew Cohen, Tony DiDio, Nancy Hirami, Victor Ho, E. L. Katz, Peter Katz, Michael Rosenblatt, Alan Somers

Hudba: Joseph Conlan

Kamera: Jaron Presant

Střih: Andrew Cohen

Kostýmy: Shawnelle Cherry

Společnost: Echo Bridge Entertainment

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Dan Byrd (Jonathan Doyle), Denise Crosby (Leslie Doyleová), Rocky Marquette (Grady), Stephanie Patton (Jamie Doyleová), Alexandra Adi (Liz), Courtney Peldon (Tina), Bug Hall (Cal), Tarah Paige (Sara), Michael Shamus Wiles (šerif Howell), Adam Gierasch (pan Barstow), Price Carson (Bobby Fowler), Lee Garlington (Rita), Greg Travis (Eliot Cook), Christy Johnson (Dottie), Joe Langer (koroner), Paul G. Pagnini (asistent koronera), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: ?