Vapet pro každého – Tornádo nad New Yorkem

Prvním DVD v novém roce se značkou Vapet bude v edici Pro každého v úterý 5. ledna 2010 televizní film Tornádo nad New Yorkem za 48,- Kč. Je jediná, kdo může zachránit New York před smrtícím tornádem. Pokud včas odhalí tajemství podivných přírodních úkazů.

To, co chvíli vypadalo jako zvláštnost, se nečekaně mění v drama! Malé víry nad New Yorkem se spojují v tornáda a rozmary počasí nabírají stále děsivějších rozměrů. Město bičují blesky a žádné místo není dost bezpečné. Meteoroložka Cassie Lawrencová je jediná, komu by se mohlo podařit odvrátit katastrofu. Není si jistá, zda její plán pomůže, ale je to jediná šance.

 

Je krásný slunný den a v newyorském Central Parku si lidé užívají pohodové dopoledne, mezi nimi také dr. Cassie Lawrenceová s manželem Jimem. Stanou se svědky nečekaného přírodního úkazu, kdy se po parku začne prohánět několik malých vzduchových vírů. 

 

 

To, co chvíli vypadalo jako zvláštnost, se však nečekaně mění v drama, když se víry spojí v malé tornádo a usmrtí fotografa, pokoušejícího se úkaz vyfotografovat. Znepokojená Cassie, která pracuje jako meteoroložka, spěchá do kanceláře, aby se s kolegy pokusila zjistit, co se děje.

 

V tu chvíli ještě netuší, že nečekaně silné turbulence a vzduchové víry toho dne ráno srazily z oblohy nad městem soukromý tryskáč. Zatímco hledá příčiny podivných úkazů, objevují se ve městě další malá tornáda. I když trvají krátce, začínají působit škody. Poškodí i Sochu Svobody a vyžádají si oběti na životech.

 

 

Znepokojivá situace se nelíbí samolibému starostovi Leonardovi. Žádá, aby meteorologové situaci vyřešili a aby se spojili s experty NASA. Mezitím rozmary počasí nabírají stále děsivějších rozměrů a k tornádům se přidávají další anomálie. Úder mrazu, jehož vinou uprostřed slunečného dne umrzne několik lidí, houstnoucí oblačnost, která přerůstá v děsivou gigantickou bouři, plnou blesků, statické elektřiny a kulových blesků.

 

V nebezpečí se však neocitá jen Cassie a Jim, ale celé město. Starosta totiž nedbá varování meteorologů a rozhodne se pro řešení, které se mu pokouší vnutit ambiciózní dr. Quinn. To by však pro město znamenalo katastrofu.

 

 

 

No, Besson to prostě není:

 

Slátanina, která popírá snad všechny zákony fyziky a meteorologie. Měli by to zakázat a uložit do trezoru. Přiblblý děj, kdy jedna doktorka po pěti minutách u PC vyřeší globální problém s počasím. Blesky se producírují po baráku a honí pokojně pracující úředníky. To, co chvíli vypadalo jako zvláštnost, se očekávaně mění v jeden z největších televizních blábolů.

 

Jestli tenhle snímek není parodií na všechny katastrofické filmy, tak opravdu nevím, co si o něm mám myslet… Má ale jedno plus – není naštěstí dvoudílný.

Žánr: Akční / Drama / Thriller

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2008

Délka: 87 minut

Původní název: NYC: Tornado Terror

Světová premiéra: 14. června 2008 – USA

Režie: Tibor Takács

Scénář: T. S. Cook

Produkce: Cheryl-Lee Fast, Janet Kendrick, Drew Locke, Kelly-Ruth Mercier

Hudba: Clinton Shorter

Střih: Jason Pielak

Kostýmy: Zohra Shahalimi

Společnost: Fast (Tornado) Productions

Hrají: Nicole de Boer (Dr. Cassie Lawrenceová), Sebastian Spence (James ‚Jim‘ Lawrence), Jerry Wasserman (starosta Leonardo), Winston Rekert (Dr. Lars Liggenhorn), Colby Johannson (Brian Flynn), Tegan Moss (Lori Lawrenceová), Jill Morrison (Lucy), Matthew Harrison (Dr. Quinn), Paulo Ribeiro (Lefferts), Jennifer Copping (Maggie Flynnová), Patricica Isaac (žena), Richard Ian Cox (Herbert), Samantha Ferris (reportérka Lillian Herrisová), Emy Aneke (Ken Hardsell), David Orth (pilot), Kurt Max Runte (co-pilot), Talon Dunbar (Peter Hartsell), John Shaw (Brackett), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný