Codi – Tajný život starověkých vladařů (5. díl) – Římští císaři

Dalším dílem dokumentárního cyklu, který vydává Codi, bude v úterý 22. prosince 2009 za 49,- Kč pokračování Tajný život starověkých vladařů (5. díl) – Římští císaři.

V dnešní době to slavní lidé nemají jednoduché. Je tu příliš mnoho senzacechtivých fotoreportérů a zpravodajů, kteří čekají na to, až do světa vypustí senzační zprávu o každém jejich nepatrném prohřešku.

 

Ti, co nám vládli v minulých dobách, takové problémy samozřejmě řešit nemuseli. Ale představte si, jaké by to bylo, kdyby se současným médiím podařilo proniknout do detailů jejich soukromých životů. Představte si paparazzi, jak sledují šíleného římského císaře, zkorumpovaného papeže, homosexuálního krále nebo transvestitního faraona. Dále si již raději nic nepředstavujte. Nyní budou mít tu možnost moderní média, která nám odhalí soukromé životy starých vládců.

 

V. díl – Římští císaři

 

Také Římskému impériu vládla řádka lidí s podivnými sklony, neřestmi a úchylkami. Nebyli to jen dobyvatelé a budovatelé skvělé říše a stavitelé nádherných technických a uměleckých staveb, či mecenáši skvělých uměleckých děl.

 

Tento díl nám ukáže, jak vychytralý Gaius Octavianus Thurin porazil Marka Antonia a stal se císařem Augustem. Také se dozvíme, jak se tento velmi inteligentní, schopný a úspěšný římský císař stal obětí intrik své vlastní manželky Livie Drusilly, která se i za cenu vražd rozhodla na trůn protlačit svého syna z prvního manželství Tiberia, jež poté vládl jako císař Germanicus.

 

Seznámíme se s Tiberiovým krutým zástupcem Luciem Aueliem Seianem, jež vládl Římu, zatímco císař si užíval zvrácených sexuálních radovánek ve svém domě na ostrově Capri. A co teprve nástupci Tiberia – císařové Calligula a Nero…

 

Údaje o DVD:

 

Původní název: Private Lives of the Roman Emperors

Délka: 50 minut (48:02)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: z nabídky Codi