North Video – Battlestar Galactica 24. DVD

North Video v úterý 12. ledna 2010 přináší v řadě Světový seriál sedmý disk třetí sezóny (celkově čtyřiadvacáté DVD) seriálu Battlestar Galactica za 49,- Kč.

 

Cyloni byli vytvořeni lidmi. Vyvinuli se. Vzbouřili se. Existuje mnoho kopií. A mají plán …

 

Hvězdná sága pokračuje 3. sérií! Flotila vesmírných plavidel v čele s bitevní lodí Galactica putuje k bájné planetě Zemi, na které by zdecimované lidstvo po zdrcujícím útoku Cylonů našlo nový domov.

 

DVD obsahuje další dvě epizody:

 

13. Zapomeň na starosti (Taking a Break from All Your Worries)

Režie: Edward James Olmos 

Scénář: Michael Taylor 

 

Baltar se ve své cele pokouší o sebevraždu. Vyrobí si oprátku z povlečení a oběsí se. Nedostatek kyslíku mu přivodí halucinaci, ve které se probouzí jako Cylon na Resurrection Ship, ale místní Six ho přivedou k rozumu. Strážnému se nakonec podaří ho oživit. Lee mezitím bere Tyrola do nového baru U Joea, který postavili v hangáru. Zdá se, že Tyrol a Cally mají nějaké manželské problémy. V admirálově kajutě probíhá porada ohledně Baltara. Doktor Cottle připomíná, že omezování Baltarova spánku a jeho hladovka věcem nepomáhá a vůbec se nediví, že se pokusil o sebevraždu. Roslinová chce od Baltara odpovědi a tak Cottlovi nařizuje aby Baltara nakrmil všemi možnými prostředky. Lee se vrací s baru k Dee, která není příliš nadšená z jeho podnapilého stavu. Roslinová mezitím navštěvuje Baltara, kterého obviňuje z jeho zločinů na Nové Caprice a připomíná mu, že ho viděla na Caprice se Six. Baltar vše odmítá a žádá spravedlivý proces, na který má jako koloniální občas právo. Na to ho Roslinová nechá vyvést z cely k nejbližšímu vzduchovému uzávěru.

 

Prezidentka však pouze blafovala, a jelikož se Baltar k ničemu nepřiznal, neví jak dál. Admirál navrhuje, aby vyzkoušeli experimentální drogy, které má Galactica na palubě. Chtějí dostat Baltara drogami natolik oblbnout, aby si myslel je jeho nejlepší šance na záchranu je, ke všemu se přiznat. Je to však nebezpečné, především pro někoho v Baltarově stavu. Mezitím Starbuch s Andersem probírají její city k Leemu, který čím dál tím víc kašle na Duallu a neustále se utápí v alkoholu v novém baru. Hlavně poté, co mu Dee říká, že celé jejich manželství není nic jiného než lež a posílá ho za Karou. Mezitím Cottle zdroguje Baltara a admirál začíná s jeho výslechem.

 

Baltar se probouzí ve studené vodě a jediné co vidí je světlo nad ním. Toho využívá Adama a pod záminkou, že se ho snaží zachránit, chce po Baltarovi podrobnosti o Cylonech. Ten jim neurčitě vypráví o Caprice, o tom jak ho svedla a jak on sám za nic nemůže. Adama, ale chce víc a tak zhasíná světlo s tím, že pokud se nedozví víc, nechá Baltara utonout. Chce vědět, jestli se Cyloni v chrámu dozvěděli polohu Země. Baltar se přiznává, že v chrámu nehledal cestu k Zemi, ale tváře posledních pěti Cylonů. Na to se ho prezidentka ptá, jestli je Cylon, ale Gaius odpovídá, že bohužel ne. Když se Lee vrací opilý z baru, ztrácí svůj svatební prsten. Baltar se mezitím dostává do stavu, ve kterém není schopen pokračovat ve výslechu a Cottle ho tak ukončuje.

 

Prezidentka poté navrhuje, aby šli na Baltara po dobrém. Posílají za ním Gaetu, aby ho přesvědčil, že pokud bude spolupracovat, nebude popraven. Baltarovi je ale jasné, že se jedná o nějaký trik a začne Gaetovi vnucovat, že ani on není zcela bez viny. Gaeta poté napadá Baltara propiskou, kterou mu zabodne do tepny na krku. Adama naštěstí dorazí včas, zpacifikuje Gaetu a o bývalého prezidenta se postará doktor Cottle. Baltar se poté probírá na ošetřovně, kde mu jeho vnitřní Six připomíná, že je vyvoleným. Později se admirál s prezidentkou dohadují, co dál. Prezidentka nakonec souhlasí s uspořádáním procesu.

 

14. Paní Kingová (The Woman King)

Režie: Michael Rymer 

Scénář: Michael Angeli 

 

Helovi byla přidělena pozice "starosty Dogsville". Uprchlického tábora zřízeného v hangáru na pravoboku. Díky poruchám lodí je právě na cestě do Dogsville na třista nových lidí a většina z nich Sagittaronci. Ti nejsou mezi ostatními kolonisty příliš oblíbení. Odmítají totiž lékařskou péči a jsou pacifisty, což znamená, že na Nové Caprice nehnuli v boji proti Cylonům ani prstem. Vše se ještě zhorší ve chvíli, kdy v Dogsville propukne epidemie Mellorakovy nemoci. Ta je sice lehce léčitelná, ale flotile docházejí zásoby léků. Sagittaronci navíc léky odmítají, a tak se mezi nimi nemoc šíří jako mor. Civilní pacienty má na starosti doktor Robert. Zarek se mezitím prezidentce snaží vymluvit Baltarův soud. Podle něj to přinese jen nepokoje a položí celou flotilu na kolena. Za Helem přichází paní Kingová, Sagittaronka, které zemřel její syn. Nezemřel však podle ní na nemoc, ale byl zabit doktorem Robertem, který ho naočkoval.

 

Doktor Robert to odmítá s tím, že Willie King měl symptomy už déle než tři dny a nemohl tak pro něj nic udělat. Po službě se Helo schází s ostatními piloty v baru U Joea, kde hrají hospodskou verzi Pyramidy. Na přetřes se dostává i to, že Dualla je původem také Sagittaronka, na což však není příliš hrdá. Mezitím Athena navštěvuje Capricu v její cele. Když odchází, zjeví se Caprice její vnitřní Baltar. Celé to pozoruje prezidentka, která si nemůže vzpomenout, kde už podobné chování viděla předtím. Zpět v Dogsville Helo přichází na další podivné praktiky doktora Roberta. Když o tom informuje admirála, doktora Cottla a plukovníka Tighe, neberou ho příliš vážně. Hlavně Helovo nařčení doktora ze zabíjení pacientů namíchne Tighe. Ten je Robertův přítel ještě z odboje na Nové Caprice. Přijde na přetřes i Helův vztah k Cylonům a dojde k menší rvačce.

 

Helo je v Dosville zavalen prací. Přichází Athena s tím, že se nakazila Hero, a že je zrovna u doktora Roberta. Ten jí pouze dá injekci a propustí ji. Dává také Helovi náramek Willieho Kinga pro jeho matku. Ta stále viní doktora Roberta ze smrti jejího syna. Helova frustrace ze stavu věcí mezi uprchlíky se začíná promítat i do jeho osobního života, když se pohádá se Sharon. Odchází z kajuty a dokonce se vloupe do Cottlovi ordinace, kde hledá nějaké důkazy proti Robertovi. Všimne si, že pod jeho péčí na Nové Caprice byla úmrtnost Sagittaronců 95%. Chce aby Cottle udělal Williemu pitvu, ale ten tvrdí, že ji už provedl, ale nic podezřelého nenašel.

 

Mezitím onemocní i Dualla, která přichází za Robertem na očkování. To vidí paní Kingová, která jde pro Hela. Ten běží dolů do hangáru, kde najde Dee. Obviňuje Roberta, že jí něco provedl, ale ten zavolá na Hela mariňáky. V tom přichází Tigh s Cottlem, který udělal Williemu pitvu a zjistil, že mu Robert nepíchnul lék, ale toxin, který ho zabil. Omlouvá se Helovi že mu předtím lhal, protože byl přetažený a nechtěl jít proti svému kolegovi. Robert se přiznává. Zabíjel Sagittaronce, aby šetřil léky pro ostatní uprchlíky a vojáky. Kdo si totiž zaslouží přežít? Ten kdo odmítá lék, nebo pilot, který chrání flotilu? Admirál Adama se nakonec Helovi omlouvá, že mu nevěřil. 

 

Jako vždy jsou obsahy epizod převzaty z www.bsg.cz, kde najdete i mnoho dalších informací.

 

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 2×42 minut 

 

Údaje o DVD:  

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky 

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: ?