North Video – Xena: Princezna bojovnice – 27. DVD – 3. série

North Video v úterý 5. ledna 2010 v řadě Světový seriál pokračuje i dalším DVD třetí série (celkově 27) seriálu Xena: princezna bojovnice za 49,- Kč.

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, neklidem zmítaná země zrodila hrdinku. Byla to Xena, mocná princezna bojovnice, zocelená žárem četných bitev. Síla, vášeň a nebezpečí… Její odvaha změní svět.

DVD obsahuje dvě epizody :

11. Mateřské instinkty (Maternal Instincts – 26. ledna 1998) – 42:29

V Gabriele se probudí mateřské instinkty, když se znovu setkává se svoji dcerou Nadějí. Jenže netuší, že právě Naděje osvobodila bohyni Callisto z lávové rokliny, aby s pomocí vtěleného zla zabila Solana – Xenina syna. To se jim podaří – Xena tak viní Gabrielu za smrt svého syna a jejich vzájemné přátelství se zdá být zničené navždy…

Režie: Mark Beesley 

Scénař: Chris Manheim 

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Robert Field

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela), Hudson Leick (Callisto), Phil Adams (delegát kentaur #1), Chad Bennett (hlídka), Jeff Boyd (Kaleipus), Danielle Cormack (Ephiny), Amy Morrison (Naděje / Fayla), Reece Rocewyk (Xenan), David Taylor (Solan)

 

12. Hořká suita (The Bitter Suite – 2. února 1998) – 41:28

Xena je na popud Área odhodlaná zabít Gabrielu ze msty za smrt svého syna. Při pokusu zabít se navzájem po šarvátce na útese obě hrdinky padají do vodopádu, ztrácejí vědomí a nacházejí se v podivném světem, mystické krajině Ilusii, kde se nic nezdá být reálné. Je to svět plný hudby a známých tváří, které provázejí obě hrdinky na cestě zlobou a bolestí, kterou jim způsobila smrt jejich dětí. Aby mohly žít dál, musí dosáhnout vzájemného odpuštění a překonat svoji vzájemnou nenávist.  

Režie: Oley Sassone 

Scénář: Steven L. Sears, Chris Manheim 

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Robert Field

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela), Ted Raimi (Joxer), Kevin Smith (Ares, bůh války), Hudson Leick (Callisto), David Taylor (Solan), Daniel Sing (Ming T’ien), Marton Csokas (Khrafstar), Karl Urban (Caesar), Danielle Cormack (Ephiny), Willa O’Neill (Lila)

 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995 – 2001

Původní název: Xena: Warrior Princess

Společnost: MCA Television / Renaissance Pictures / Studios USA Television / Universal TV

Natáčeno: Nový Zéland

 

Údaje o DVD:  

 

Délka: 90 minut (83:57)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky (vypínatelné u českého zvuku, napevno s anglickým zvukem)

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný