North Video – Farhat 1. DVD

Nerad bych se opakoval, ale záplava animovaných titulů od North Video, ověnčených slogany skvělý, úžasný, fantastický a podobně ve mně vzbuzuje dojem, že edice 60 nejlepších pohádek by se asi měla přejmenovat na 60 pohádek, ke kterým jsme nejlevněji nakoupili práva. Dalším oznámeným seriálem je od soboty 9. ledna 2010 vydávaný Farhat. První DVD bude za obvyklých 49,- Kč.

Obal uvádí:

Fantastický animovaný seriál plný neuvěřitelných příhod z tajemné pouště.

Tak fantastický, že Newmy zatím pouze eviduje jeho existenci.

Tudíž vysosejme něco ze zahraničních zdrojů: Mladý princ pouště Farhat v sérii půlhodinových dobrodružství spolu s přáteli hledá sedm rozptýlených kousků magického krystalu zvaného Shariman. V 11 letech se vydal získat ze své (fiktivní) domoviny získat vzdělání a jako 16ti letý se vrací zpět.

Pokud budou na disku jako návnada zase 4 epizody, pak by to mohlo vypadat takto:

1. Princ se vrací domů (Il principe torna a casa)

Farhat se vrací do emirátů po studiích v Oxfordu. Radostně jej vítá věrný sluha Ben, sladká matka Dolunai a královský otec D’Emir Yassir. Ten vede spor se zrádným Rashidem, prezidentem společnosti Petroglobě, který chce zahájit těžbu ropy v zakázané části pouště. Tam někde by se měl nacházet krystal Shariman, za jehož ztrátu může démon Egokhan.

2. Ocas škorpiona (La coda dello scorpione)

Tilda, která je zatím stále v Oxfordu, se dozví o starobylé legendě o krystalu Shariman. Dává ji do souvislosti se změnami souhvězdí Štíra, v nichž vidí předpověď svého osudu. Farhat zatím prochází tvrdým tréninkem u pouštního štíra Alího, úžasného bojovníka a alchymisty. Rashid společně s démonem Egokhanem ale chystá uvěznění Farhatových rodičů v Labyrintu. Dolunai, Farhatova matka, žádá svého syna, aby se vydal na dlouhou cestu a nalezl roztroušené kusy Sharimanu a zachránil tak svět z drápů Egokhana.

3. Génius jménem Tilda (Un genio di nome Tilda)

Alí přinese Farhatovi mapu, vypracovanou před dávnými věky mudrcem Alladinem. Je na ní zachycena pozice fragmentů magického Sharimanu. Farhat ale neví, jak mapu rozluštit. Vrací se tedy do Anglie, na univerzitu, kterou studoval. Ke svému překvapení místo očekávaného profesora nalezne mladou Tildu. Ta okamžitě mapě porozumí a Farhatovi sdělí místo a čas, kdy lze získat první fragment magického krystalu. Dívka se rozhodne opustit školu a vydat se vstříc dobrodružství, ještě se stačí zastavit za svým otcem Nigelem Swansonem, horníkem ze Staffordshire (každá profese a zkušenost se hodí, obzvláště v temných jeskyních v boji s démony).

4. Světlo Sharimanu (La luce dello Shariman)

Frahta spolu s Tildou, Alím a Benem putují podle mapy do Tibetu. Do cesty se jim staví Egokhan s pomocí temných sil i Rashid s pomocí supertechnologií. Přátelé útoků odolávají a Farhat využije neviditelný most, aby se dostal k tajemné záři v horách. Ve skutečnosti jde o první segment Sharimanu, který navíc v mapě zázračně označí další cíl cesty – Cappadociu.

A můžeme doplnit text z obalu DVD:

Přichází Farhat – princ pouště. Čeká vás dobrodružství, o kterém jste dosud ani neměli tušení. Po tisíce let přinášel magický krystal Shariman mír a klid celé zemi. Jednoho dne se ho ale zmocní zlý démon Egokhan. Rozbije krystal na sedm dílů a ty ukryje do různých koutů světa. Najít ho může jedině princ pouště. Na jeho cestě plné nebezpečí ho budou provázet krásná Tilda, sluha Ben a škorpión Ali. Když je nakonec Shariman nalezen, chce Farhat sdělit jeho tajemství všem lidem, ale Egokhan se jen tak lehce nevzdá…

52 dobrodružných příhod prince Farhata a jeho přátel. První řadu třinácti epizod přinášíme na 4 DVD.

DVD obsahuje 4 epizody:

1. Princ se vrací domů

2. Ocas štíra

3. Génius jménem Tilda

4. Světlo Sharimanu

Zadní strana

Žánr: Animovaný

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 2005

Délka: 26 epizod po 26 minutách

Původní název: Farhat: Il principe del deserto

Světová premiéra: 25. května 2005

Režie: Giuseppe Laganà

Scénář: Marco Beretta, Marco Videtta

Hudba: Angelo Poggi, John Cera

Design: Igor Chimisso, Matteo Pincelli

Kresby: Sergio Giardo, Antoinette Marrocchella

Společnost: Mondo TV / The Animation Band / RAI Fiction

Údaje o DVD:

Délka: cca 104 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: trailery