Areca Multimedia – O víle Arnoštce

Když prořídly řady aktuálních titulů a se zvýšením DPH, spotřebních daní a nárůstem cen se hnuly cifry i u DVD, zaznamenejme slevy a doplňme reedice minulého týdne. Především v hyper-super-giga marketech se objevily tenké plastové krabičky z produkce společnosti Areca Multimedia. Jedním takto uvedeným titulem byla například v neděli 3. ledna 2010 televizní pohádka z archivu ČT O víle Arnoštce. Přelepky s novou cenou 50,- Kč nepřekryly původní cenu 159,- Kč.

Z pokladnice českých pohádek komedie o víle, která s půvabem a elegancí překračuje veškerá pravidla vílího chování.

 

 

Na trůně pod starým košatým dubem sedává ustaraný král lesního palouku. Má na krku dvě holky, vlastně dvě víly na vdávání, a přesto, že vypadají celkem k světu, Arnoštka i Emilka zatím žádné štěstí neudělaly.

 

 

Tak snad o té letošní velké slavnosti, co se právě chystá. Má přijet troll z dalekého severu a dokonce i mořský král!

 

 

 

Na řadě s vdavkami je starší Arnoštka, jenže ta žádného nadpozemského mužského nechce. Vybrala si totiž už dávno sama – pohledného prince Adama z nedalekého zámku.

 

 

A tak Arnoštka s elegancí překračuje veškerá pravidla vílího chování a s princem se tajně schází. Víla Žofie tuší, že na palouku bude dusno, Emilka žárlí a král se roztomile vzteká. Ale, jak se později ukáže, nemá vlastně ani proč.

 

Zadní strana

Žánr: Pohádka / Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2001

Délka: 51 minut

Režie: Dušan Klein

Scénář: Jarmila Turnovská, Šárka Baborovská

Hudba: Emil Viklický

Kamera: Peter Beňa

Architekt: L. Souček

Kostýmy: L. Pražáková

Společnost: Česká televize

Natáčeno: Krásný Dvůr, Česká republika

Hrají: Josef Abrhám, Hana Maciuchová, Lucie Vondráčková, Radek Holub, Veronika Freimannová, Václav Postránecký, Milena Steinmasslová, Svatopluk Skopal, Filip Tomsa a D. Ouhrabková, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0, 1.0 česky

Titulky: žádný

Obraz: barevný 4:3

Bonus: žádný