Filmexport Home Video – Starověké objevy 1

V pondělí příroda, ve středu technika. Filmexport Home Video dne 6. listopadu 2009 vydává další z řady dokumentů Starověké objevy 1 za 49,- Kč.

Dnes žijeme ve světě, jenž by pro naše praprarodiče byl těžko představitelný. Je to věk nejmodernějších technologií, proudových letadel, superpočítačů a inteligentních strojů. Od dob průmyslové revoluce se náš svět rozvíjí nebývalým tempem a všechny předchozí civilizace nechává daleko za sebou.

Ale je tomu skutečně tak?

Dokumentární seriál Starověké objevy zkoumá udivující vyspělé technologie antického světa a ptá se, proč se všemi těmito úžasnými vynálezy nezapočala průmyslová revoluce již o dva tisíce let dříve.

DVD obsahuje:

Díl 1. – Počítače

Počítač, stroj pro provádění automatických výpočtů, je ztělesněním moderní doby. První elektrické počítače se ovšem objevily až po 2. světové válce a první mechanické sotva o sto let dříve. Přesto již před dvěma tisíci lety měli starověcí Řekové stroje, které dokázaly přesně to samé.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Díl 2. – Lékařství

Za počátek moderní medicíny je nezřídka a mylně považováno období renesance. Podíváme se na hrozivé a přesto brilantní operace velkých antických lékařů, při nichž se seznámíme se třemi základními postupy.

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2002

Původní název: Ancient Discoveries

Délka: 2 x 50 minut

Výroba a režie: Ali McGrath, Stuart Clarke

 Menu DVD

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Zvukové stopy

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný