Reflex – Neobyčejná zvířata – DVD 1

Zatímco úterky patří dvojdiskovým edicím dokumentů, čtvrtky zásobuje Hollywood Classic Entertainment za podpory Reflexu jednodiskovým provedením na pokračování. Nejinak je tomu i 7. ledna 2010, kdy se dostalo na další titul z produkce BBC. Za 49,- Kč je k dostání 1. DVD ze třídílné kolekce Neobyčejná zvířata. A jako kdyby byly vyslyšeny připomínky v komentářích, tentokrát za své drobné dostanete výživnou lekci v celkové délce přes 150 minut!

Slon s uměleckými sklony, předvídavý pes, geniální šimpnaz a upovídaní delfíni – to není pohádkový svět, ale realita.

Zvířata dokážou věci, o jakých se mnohdy lidem ani nesní. Tento dokument jasně ukazuje, že mnohá mají zcela jedinečné a nečekané schopnosti, předčící i ty lidské. Nechte se fascinovat jejich úžasným nadáním!

DVD obsahuje 7 dílů:

1. Sloní malířka (The Elephant Artist / Pachyderm Picasso) – 22:41

Šestiletá slonice Hong má tak mimořádný talent na malování, že její dílo hodnotí i uznávaní britští umělci. Obstojí její obrazy i před veřejností?

2. Pes smrtonoš (The Grim Reaper Dog / Sit, Stay, Die) – 22:41

Knírač Skamp dokázal předpovědět smrt 58 obyvatel pečovatelského domu v Ohiu takřka se 10% přesností. Má Skamp parapsychologické nadání nebo je jeho talent vědecky vysvětlitelný?

3. Lachtan šikula (The Smartest Sea Lion / Cerebral Sea Lion) – 22:41

Lachtan Rio dokáže řešit logické otázky, s nimiž by měli problém i mnozí z nás. Jeho mimořádný talent by měl přimět lidi, aby přehodnotili svůj vztah k zvířatům.

4. Papoušek génius (The Genius Parrot / Bird-Braniac) – 22:41

Někteří papoušci umí nejen napodobovat zvuky, ale i myslet! Griffin, papoušek šedý, ovládá širokou slovní zásobu a dokáže rozeznat různé předměty, barvy a tvary.

5. Nejúžasnější lidoop (The Greatest Ape / Orangu-Can) – 22:41

Orangutan Azy dokáže vyjadřovat své myšlenky postřednictvím počítače. Jeho výsledky nutí k zamyšlení nad skutečnou úrovní inteligence ve světě opic.

6. Delfíní ultrazvuk (The Super Sonic Dolphin / Luna, the Super Sonic Dolphin) – 22:41

Pomocí svého sonaru dokáže delfínice Luna ukázat na obrazovce, reagující na zvuk, co by si přála na oběd. Tato neuvěřitelná schopnost zcela mění vnímání komunikace lidí a delfínů.

7. Šimpanz se sloní pamětí (The Memory Chimp / Chimpan-Genius) – 22:41

Šimpanz Ayumu dosáhl fenomenálních úspěchů v paměťových testech, v nichž porazil i lidské protivníky, Zdá se, že lidská převaha nad šimpanzy je otřesena…

Žánr: Dokument

Rok vzniku: 2007 – 2008

Země původu: Velká Británie

Původní název: Extraordinary Animals

Délka: 159 minut

Režie: William Hicklin, Virgina Quinn, Mike Reilly

Produkce: Dan Chambers, Justine Kershaw, Barbara Lee, Mick Kaczorowski

Společnost: Animal Planet / Blink Films UK / BBC

Vypravěč: William Shatner

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný