InterSonic – Magma

Řada světů InterSonicu se v obálce KlikTV postupně rozrůstá a jedním z nich je i Svět katasrof. Za novoročních 59,- Kč je předběžně v týdnu od pondělí 11. ledna 2010 jako první titul tohoto označení hlášeno televizní Magma. Sopka ohrožuje vše ve svém okolí a to od úterka 12. ledna 2010, kdy je opravdu na pultech.

Vulkanolog, profesor Peter Shepherd na základě svých měření a průzkumů zjistil, že se blíží hrozivá sopečná pohroma. Jeho prognóze nikdo nevěří. Spolu se svými studenty je přesvědčen, že poslední nevysvětlitelná seismologická aktivita sopky je předzvěstí obrovské tragédie pro vše živé.

 

 

Všemožnými prostředky se pokouší přesvědčit vládu o pravdivosti své teorie. Den zúčtování se blíží a série gigantických erupcí ohrožuje svět. Podaří se Peterovi děsivému výbuchu zabránit a dát tím Zemi novou naději?

 

 

Někoho film popudil méně, někoho více:

 

Velmi průměrná výprava, trikové efekty spíše podprůměrné, herecké obsazení bodíky taky nepřidalo. Myšlenka naprosto neoriginální. Celkově podprůměrné.

 

 

V dnešní době, plné rozmanitých triků a speciálních efektů, už není problém točit katastrofické filmy, které vypadají reálně – což je vlastně úplný opak Magmy. Kde by byl svět, kdyby nás Amíci pořád nezachraňovali?

 

Žánr: Akční / Katastrofický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 91 minut

Původní název: Magma: Volcanic Disaster

Světová premiéra: 25. června 1998

Režie: Ian Gilmore

Scénář: Rebecca Rian

Produkce: Jeffery Beach, Thomas Becker, Michael Braun, Phillip J. Roth, T. J. Sakasegawa, Jörg Westerkamp

Hudba: Nathan Furst

Střih: John Quinn

Společnost: ApolloScreen Filmproduktion GmbH & Co. Filmproduktion KG / Magma Productions

Natáčeno: Bulharsko

Hrají: Xander Berkeley (Peter Shepard), Amy Jo Johnson (Brianna Chapmanová), David O’Donnell (C. J.), George R. Sheffey (Dr. William Kincaid), Michael Durrell (prezident Spojených států Fletcher), Reiko Aylesworth (Natalie Sheppardová), Vlado Mihailov (Kai Senakoia), Rushi Vidinliev (Jacques), Valentin Ganev (Oskar Valenteen), Assen Blatechki (Holloway), Hristo Mitzkov (úředník), Scott Owens (Harv), Jonas Talkington (Stephen Daugherty), Ryan Spike Dauner (O’Neil), Nadia Ivanova (dívka), Petar Meltev (pilot helikoptéry), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: trailery