Blue Sky Film – Láska na druhém konci

Co na té Indii najednou všichni mají? Nějak se nám s těmi skoroBollywoody roztrhnul pytel. I když webové stránky vydavatele drží bobříka mlčení, na posledním obalu Blue Sky Filmu je (nejspíš) na čtvrtek 14. ledna 2010 inzerován film Láska na druhém konci za 49,- Kč. Uvidíme, zda se v jeden den potká Platinová edice i s levnou pošetkou. Tip vyšel, film na pultě…

Opět jeden z pátračských oříšků, protože pod tímto českým distribučním názvem nelze v tuto chvíli dohledat žádné informace. Ovšem díky náhledu obalu je jasno. Sice to asi slibovaná druhá Pretty Woman nebude, ale imdb.com udává 884 hlasy slušných 5,9 z 10. Dvě země. Dvě kultury. A jen jedna šance na lásku.

 

Mělo by se jednat o příběh zaměstnankyně indického call-centra, která se vydá za svou telefonickou láskou do San Franciska. Jde o první spolupráci indické produkční společnosti Adlabs s americkými MGM, kterou koprodukoval Ashok Amritraj.

 

 

To jsem zvědavý na oficiální upoutávku, když jsem napřekládal takový román.

 

Priya Sethiová je oslněna americkou kulturou. Do zaměstnání chodí v noci, v době, kdy Američané jsou na druhé straně světa v práci, do jedné banky do call centra v Bombaji. Protože má perfektní přízvuk v americké angličtině, vypráví zákazníkům, že se jmenuje Jennifer Davidová a že je rodačkou ze San Franciska. Její konzervativní otec Rajeev je nešťastný, že se jeho dcera tak snadno vzdává své vlastní kultury pro jinou. Potěší ho ale, když se schyluje ke sňatku s bohatým, i když poněkud dětinským a nudným Vikramem.

 

Priya, vydávající se za Jennifer, se po telefonu seznámí s okouzlujícím Grangerem Woodruffem, když mu pomáhá vyjasnit podvodné platby z jeho kreditní karty. Priya a Granger jsou přes telefon v častém kontaktu a Priya nakonec slíbí Grangerovi schůzku v San Francisku. Když Priya jede na místo setkání, nemá tušení, jak se poznají.

 

 

Dále v popisu děje je cosi o romantickém dnu při prohlídce města a polibku s Golden Gate v pozadí. Nepravděpodobné se stalo skutečností a ti dva jsou zamilování.

 

Nicméně pro Priyu si přijela rodina, aby své vzpurné dceři domluvila a přinutila ji vrátit se domů. Granger bojuje sám se sebou, má výčitky kvůli Jennifer Davidové, ale pochopitelně neví, že Phoenix a Jennifer jsou tatáž osoba. Nakonec se ale od jejích rodičů dozví, že Phoenix je vlastně Jennifer a také, že je zasnoubená s Vikramem. Naštvaný, že ho podvedla, se rozhodne vztah ukončit.

 

Rodina se raduje, s výjimkou 80ti leté tety, která Priye radí, že život je příliš krátký život, aby radost odkládala na později.

 

 

Priya se vydá do hotelu za Grangerem, bojovat o jeho lásku, ale je zdrcená, když zjistí, že jeho bývalá přítelkyně je v hotelovém pokoji s ním. Je velmi rozrušená, že mohl zapomenout tak snadno a tak se raději vrátí do Indie.

 

Granger trpí pocitem, že mu něco chybí. Jeho nejlepší přítel ho popíchne na svatbě výrokem "Nedovolte, ať něco stojí mezi vámi a vaší budoucností."Uvědomí si, že se jeho budoucnost ještě dá zachránit. Spěchá na letiště a zuřivě přitom volá do banky v Bombaji, s čímž mu pomáhá hindštinou mluvící taxikář.

 

Priya se vrhla zpět do své práce, kde ji Granger najde v call centru. Poté se snaží získat souhlas otce a slibuje, že bude ctít ji i její kulturu…

 

A ještě text z pošetky:

Dvě země, dvě kultury a jedna šance na lásku.

Pravá láska volá, ale nikdy nevíte, koho naleznete na druhém konci linky! Když se půvabná zaměstnankyně zákaznického servisu Priya (Shriya Saran) v indické bance zamiluje do amerického manažera Grangera (Jesse Metcalfe) přes telefon, oba začínají nacházet rozdíly ve svých kulturách.

 

Při své velké slabosti pro veškeré americké věci a se srdcem plým snů Priya odlétá do San Francisca, kde se setkává se svým osudem. A vypadá to na lásku na první pohled.

 

Nádherná romantická kmedie ve stylu filmů Pretty Woman a Cesta do Ameriky. 

Žánr: Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 106 minut

Původní název: The Other End of the Line

Světová premiéra: 31. října 2008 – USA

Režie: James Dodson

Scénář: Tracey Jackson

Produkce: Patrick Aiello, Ashok Amritraj, Debbie Brubaker, Pete Chiarelli, Manu Gargi, Nick Hamson, Elizabeth Ingold, Lars Sylvest

Hudba: BC Smith

Kamera: Harlan Bosmajian

Střih: Ethan Maniquis

Kostýmy: Inanna Bantu

Společnost: Metro-Goldwyn-Mayer / Hyde Park Entertainment / Adlabs Films / Brass Hat Films

Natáčeno: Mumbai, Maharashtra, Indie

Hrají: Jesse Metcalfe (Granger Woodruff), Shriya Saran (Priya Sethiová), Larry Miller (Kit Hawksin), Michael Chen (Mike), Nouva Monika Wahlgren (Ula), Sara Foster (Emory Banksová), Harry Key (číšník z New Yorku), Austin Basis (Charlie Hendricks), Tara Sharma (Zia), Sushmita Mukherjee (Manju Sethi),Jai Thade (Govinda), Kiran Juneja (strýc Pimmi), Suhita Thatte (Priyin strýc), Anupam Kher (Rajeev Sethi), Avantika Akrekar (slečna Prasadová), Neel Tolani (Aditya), Sai Gundewar (Priyina kolegyně #1), Shivani Tanksale (Priyina kolegyně #2), Asheesh Kapur (Vikram Bhatia), Shishir Sharma (Sanjay Bhatiaová), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: ?